Pagina's

woensdag 29 februari 2012

* * * LOU-OUTLET * * *

Reeds de 3de editie van de LOU-outlet, lente/zomer-collectie deze keer.
Zelfde werkwijze als toen en toen, zie je iets moois, mail me dan (juliepauwels@hotmail.com) voor meer info.

Kijk zeker ook nog eens bij de vorige outlets, hier en daar bleef er nog iets over, waaronder enkele prachtige hemdjes van Maan!

* Klik op de foto's om te vergroten *
!! De doorstreepte items zijn reeds verkocht !!

Slaapzakje van bakker made with love (lengte 80 cm), zelf heb ik er 2 drukknopjes aangezet omdat ik dat handiger vond dan lintjes strikken.

Hoedjes van Kik*Kid: groen met sterretjes (9/12m) + blauw met lintje (5/9m) + rood gestipt met lintje (luchtig stofje, 5/9m) + grijs petje met studs (9/12m).

T-shirts van Max & Lola (2j, het blauw komt het best uit op de eerste foto) + grijs vestje met handjes van Little Marc Jacobs (2j, tailleert kleiner).

Zwarte t-shirts met lange mouwen en drukknopjes aan de hals,van hip hip (9m, 12m, 18m).

Lichtgroen t-shirtje met knoopjes aan de hals, van Quiksilver (18m/81cm) + beige t-shirtje en licht-groen marcelletje, beide van Bobo Choses (2/3 jaar, tailleert klein)

Donkerblauw harembroekje met print (18m) en beige haremshortje (18m), beide van Gold  + donkerblauw hemdje met korte mouwtjes (18m), van Maan.

Rood hemdje met lange mouwen met sterren (67cm/6m), van Petit Bateau.

Nu nog enkele sfeerbeelden van de kleertjes 'aan'.

zaterdag 25 februari 2012

Zonnebrilzakje

Haal jullie zonnebrillen maar uit want hier komt de lente!
Een zonnebril gaat bij mij vaak maar een lente/zomer mee, gezien ik ze overal laat slingeren en er altijd krassen in komen. Maar daar heeft ByMiek het ideale patroontje voor!

Ik maakte 2 zonnebrilzakjes uit de stofjes die ik laatst bestelde bij Vermiljoen.


donderdag 23 februari 2012

Dolfie

Vandaag steeg het kwik aan de kust tot 15°C, een eerste lenteprikje! 
De Uggs mogen opnieuw de kast in tot volgende winter, dus tijd voor wat lente-shopping!
Twee paar All Stars (wit en misschien een pastel-kleurtje voor deze zomer) en een paar ballerina's vormen een goeie basis, maar deze lente wil ik ook perse een paar Dolfie's! 

Het hippe schoenmerk ontstond in Barcelona en staat er elk seizoen opnieuw met een originele collectie leren en suède schoenen (man & vrouw)!

Elke collectie vertoont dezelfde leuke accenten zoals gekleurde pareltjes en franjes! 
Ik vind het moeilijk kiezen...


Er is ook een Dolfie blog en uiteraard ook een facebook pagina.


woensdag 22 februari 2012

Awards

Afgelopen week kreeg ik vanuit het niets maar liefst van 3 collega-bloggers een award! Gezien ik zelden stil sta bij wie hier allemaal langskomt (behalve dan door de reacties die achtergelaten worden) is het altijd wat onwennig als ik ergens een verwijzing vind naar mijn blogje. Positief onwennig uiteraard! Maar toch voelt het dan opeens aan alsof ik door heel veel mensen bekeken word, terwijl ik daar nooit bij stil sta als ik hier een berichtje typ. Maar een award krijgen is natuurlijk een leuke erkenning :)


Ik kreeg een Liebster blog-award van cupencake, van Bizzy Lizzy en een Versatile Blogger-award van van stikleek tot lady stitch! 3x bedankt! Persoonlijk vind ik die Liebster-award nogal raar... Hoe komt het dat wij een Duitse award rondsturen? Ik stel me dan voor dat die ergens via onze Oostkantons binnensloop en zo verder ons land rondgestuurd werd :) Anyway, de bedoeling is dat je die award, als een soort kettingbrief, doorgeeft aan 5 andere blogs die je wil erkennen, met als voorwaarde dat die minder dan 200 volgers hebben. 


Niet evident, maar graag zet ik bij deze gelegenheid enkele Studio Stik-collega's in de spotlights!

Flocken




Tot deze namiddag was ik een echte flock-leek of beter, een flock-maagd :) De flockfolie lag al 2 jaar tussen mijn stofjes te wachten, maar om een of andere reden had ik ze nog nooit gebruikt. Lou is deze winter weer serieus gegroeid en heel wat van zijn Petit Bateau-hemdjes bleken nu echt te klein. Tijd om zelf enkele rompertjes te pimpen! Inspiratie vond ik opnieuw op Pinterest :) Ik blijf houden van zwart-wit combinaties en de eenvoud van simpele prints. Het flocken bleek gelukkig heel vlot te gaan! Al verkies ik toch om een stuk stof te gebruiken ipv bakpapier om de folie op te strijken, met bakpapier krijg ik soms een bruine schijn (zie grijs rompertje). Misschien door te lang te strijken?
Anyway, ik vrees dat er hier nog wel enkele flock-creaties zullen passeren de komende maanden! 

vrijdag 17 februari 2012

Weekend

Op vrijdagavond maakt de rush van de week plaats voor de "rust" van het weekend. Dan hoeven we niet snel snel te eten en rap in bad om dan op tijd te gaan slapen. Dan is er al eens tijd om samen lekkere tomaat-mozzarella hapjes maken. Ik sneed de broodjes en Lou legde op elk stukje en schijfje tomaat en mozzarella. Hij zit volop in de ikke-doen-periode en vindt het leuk om mama en papa te helpen bij het huishouden.

De ideale start van een lang weekend is in je brievenbus je maandelijkse magazine terugvinden én je bestelling van Vermiljoen.

Al vrees ik dat de stofjes nog eventjes zullen moeten wachten. Dit weekend staat bij ons volledig in teken van carnaval. Blankenberge verandert de komende 5 dagen in het Aalst van de kust met als hoogtepunt de carnavalstoet op zondagnamiddag. Smurf Lou is er in elk geval volledig klaar voor!

zaterdag 4 februari 2012

Uitdeelzakjes


Wanneer er kindjes verjaren bij de dagmoeder krijgt Lou telkens een kadootje mee naar huis, dat kan een kleurboekje zijn of een drinkbeker. Nu Lou 2 jaar werd was het onze beurt om iets uit te delen! De inspiratie haalde ik (uiteraard) op PinterestDe uitdeelzakjes kan je in principe met vanalles vullen (springballetjes, fluitjes, autootjes, lichtjes) maar ik vind potloodjes wel leuk. 

Dit heb je nodig:
potlood + nietjesmachine + plakband + perforator + goodies + schaar + kaartjes + zakjes + stickers + lat

De perforator is voor als je ook een gaatje wil in het kartonnetje. Ik heb ze uiteindelijk niet geperforeerd omdat de datum anders niet meer leesbaar was. De kaartjes die ik gebruikte zijn zo'n antwoordkaartjes, net goed van dikte. De zakjes (8 x 12,5 cm) vond ik bij AVA. 

1. Knip de kaartjes uit. Ik nam de breedte van de zakjes 8 cm op 11 cm.
2. Plooi ze dubbel, zo worden ze 8 cm op 5,5 cm, net goed.
3. De zakjes die ik kocht hadden een bodemtje. Voor de potloodjes was dit niet nodig, voor iets met meer volume misschien wel. Knip indien nodig het bodemtjes eraf en plak dicht met plakband.
4. Vul de zakjes met de traktaties. 
5. Vouw het dubbelgevouwen kaartjes over de zakjes en niet rechts en links dicht. Als er een naad is aan het zakje, let er dan op dat die achteraan zit, en dat de mooie kant van de nietjes vooraan zit.
6. Bewerk een mooie foto van de jarige en druk die af op stickerpapier. Knip uit en plak op de voorkant van de kartonnetjes.
7. Perforeer de zakjes mooi in het midden. (facultatief)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...