Pagina's

vrijdag 28 maart 2008

Tana Ramsay!


Elke woensdag kijk ik naar “Kitchen Nightmares” op Vitaya. In dit programma gaat Gordon Ramsay, de Britse topkok, op zoek naar een restaurant die op punt staat om failliet te gaan. Ramsay neemt in een week tijd de kok, het menu, het personeel en het interieur onder handen om zo het restaurant nieuw leven in te blazen. Echt leuk om te zien, maar niet voor gevoelige kijkers, het taalgebruik van de charismatische Ramsay bestaat namelijk vooral uit f*ck en cr*p.

Zoals achter elke succesvolle man, staat ook achter Gordon Ramsay een ferme madam : maak kennis met Cayetana Elizabeth Hutcheson, beter bekend als Tana Ramsay. Tana, moeder van vier kinderen, staat thuis zelf achter het fornuis terwijl manlief overal ter wereld Michelinsterren behaalt. Ze heeft inmiddels al 2 kookboeken uitgebracht (Tana's Familiekeuken I & II) vol snelle en lekkere recepten voor jong en oud. Tana probeert haar kinderen zoveel mogelijk verschillende smaken en ingrediënten voor te schotelen en dat is de rode draad in beide boeken. Ook interessant is het stukje voedingsleer in het eerste boek, voor wie echt gezond wil koken kan dit nuttige informatie zijn! Een leuke idee als geschenk of als tip bij je volgende bibliotheekbezoek!

woensdag 26 maart 2008

Appel-hazelnotencake!


In mijn zoektocht naar nieuwe lekkere receptjes kwam ik op de site van Dille & Kamille terecht (zie Favoriete links). Bij de mooie winkels hoort blijkbaar ook een leuke site waar het ganse aanbod terug te vinden is plus ook heel wat keukentips en receptjes!

Bij de cakerecepten stonden ook de belangrijkste bakaccessoires, interessant voor wie zin heeft om te bakken maar het materiaal niet in huis heeft. Volgende dingen vormen een goeie basis (zie foto, vlnr) : gardes (of kloppers), rubberen spatels, tulbandvorm, cakeblikken, fruitmesjes, spring- of spanvormen, insmeerkwasten, houten lepels, schudzeef (voor bloem en bloemsuiker). Niet op de foto maar ook handig : bakpapier, weegschaal, spuitzak, grill (om taarten op te laten rusten).

Onder het hoofdstukje 'cake' vind je gemakkelijke receptjes voor amandelcake, bananen-walnotencake, chocoladecake en wortelcake. Het recept van de appel-hazelnotencake vind je hier!

Ingrediënten:

4-5 halfzure appels (+/-600g)

1 1/2 tl kaneel

150 gr boter

250 gr suiker

3 eieren

60 gr hazelnoten

220 gr paneermeel

2 eetlepels bloem

2 tl bakpoeder

1/2 dl melk

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C/ th 6. Schil de appels en snijd de appels in blokjes en meng met kaneel. Klop de boter met de suiker en voeg de eieren één voor één toe. Hak de hazelnoten fijn in een keukenmachine. Meng de hazelnoten, het paneermeel, de bloem, de bakpoeder en de melk samen en voeg toe aan de boter/suiker/ei mengsel. Voeg tot slot de appels toe. Schep het deeg in een ingevet bakblik. Bak +/- 1 uur in een voorverwarmde oven.

Deze cake is lekker koud, maar is ook heerlijk lauw met vanille roomijs of vanillecrème.

maandag 24 maart 2008

Ipod top 10


1. I’ll Be Waiting – Lenny Kravitz [It’s Time For A Love Revolution]
2. Love Song – Sara Bareilles [Little Voice]
3. Chasing Pavements – Adele [19]
4. Tears Dry On Their Own – Amy Winehouse [Back To Black]
5. The Pretender – Foo Fighters [Echoes, Silence, Patience & Grace]
6. Bleeding Love – Leona Lewis [Spirit]
7. Love Is Free – Sheryl Crow [Detours]
8. Black Horse and The Cherry Tree – KT Tunstall [Eye To The Telescope]
9. Bubbly – Colbie Caillat [Coco]
10. Real Girl – Mutya Buena [Real Girl]

vrijdag 21 maart 2008

Chicklit!


Chicklit is de afkorting van chick literature. Boeken voor en meestal ook door vrouwen geschreven. Een chicklitboek is voor mij ideale bed & bad lectuur : echte feelgood verhalen over liefde, vriendschap, en typische situaties waarin wij vrouwen dagelijks terecht komen.

De boeken van de engelse schrijfster
Sophie Kinsella zijn pure chicklit. Haar bekendste werk is de Shopaholic reeks. Hoofdpersonage is Becky Bloomwood, journaliste en voltijds shopaholic. De reeks bestaat uit 5 delen : Shopaholic!, Shopaholic! in alle staten, Shopaholic! zegt ja, Shopalicious! en Shopaholic! en baby. De 5 delen volgen elkaar op en zijn 1 voor 1 hilarisch! Daarnaast schreef Kinsella ook nog Hou je mond!, Aanpakken! en onlangs verscheen haar laatste roman Ken je me nog?. Stuk voor stuk allemaal aanraders voor wie een vlot en vooral grappig boek wil lezen!

Titel : Ken je me nog?
Auteur : Sophie Kinsella
Uitgeverij : The House of Books
Rug : Na een auto-ongeluk ontwaakt Lexi in het ziekenhuis met geheugenverlies. Tot haar verbijstering is het geen 2004 meer maar 2007. Lexi is nu achtentwintig, geen verkoopster meer maar directeur en... ze is getrouwd! Met en knappe miljonair! Lexi weet zeker dat haar huwelijk met Eric wel goed zit - als ze hem beter heeft leren kennen. Hij blijkt alleen een paar eigenaardige trekjes te hebben. En haar personeel noemt haar 'de Cobra'. Gaandeweg ontdekt Lexi steeds meer barsten in haar perfecte leventje. Een sexy, rommelig geklede man brengt extra explosief nieuws. Zijn naam is Jon en hij beweert haar geheime minnaar te zijn. Wat is er toch allemaal aan de hand? Zal Lexi ooit haar geheugen terugkrijgen? En met wie zou ze dan de Mont Blanc willen beklimmen?

donderdag 20 maart 2008

Baby shoes



Speciaal gemaakt voor mijn zwangere vriendin Sarah! Voor wie zelf ook wil proberen, het patroon vind je op http://www.greatturtle.com/stardustshoes/clothshoe.pdf

Mascarpone cheesecake!


Zondag heb ik voor het eerst een cheesecake gemaakt. Eerst vreesde ik dat hij mislukt was, maar bleek later dat ik dat gewoon niet lust :)

Het recept is echt eenvoudig en komt uit "Mon cours de cuisine, La Pâtisserie - 70 recettes illustrés pas à pas"

Je hebt nodig :

- voor de bodem

75 g boter

40 g suiker

125 g koekjes (bv. Petit Beurre van LU)

- voor het beslag

390 g cream cheese (of platte kaas)

195 g mascarpone

220 g suiker

3 eieren

Als taartvorm gebruik je best een spanvorm met diameter 20 cm. De oven dien je voor te verwarmen op 150°C.

De bodem :

Laat de boter smelten op een laag vuurtje. Doe de koekjes in de blender en maal gedurende 1 minuut totdat je kruimels overhoudt. Meng de kruimels met de suiker en voeg de gesmolten boter toe. Meng alles goed met een vork en doe dit beslag in je vorm. Alles goed aanpletten met een lepel en voor 10 minuten in de koelkast zetten.

Het beslag :

Doe de platte kaas en de suiker in de blender en meng gedurende 1 minuut. Voeg daarna de mascarpone toe en meng nogmaals. Voeg daarna ei per ei toe en telkens blenden tot het ei volledig weg is.

Haal de taartvorm uit de koelkast en giet het beslag erin. Plaats in de oven, en zet eronder een pot water zodat de taart niet uitdroogt. Haal na 1u 15 min de taart uit de oven en laat afkoelen. Eenmaal afgekoeld doe je er een folietje over en laat je de taart nog een paar uurtjes rusten in de frigo (geduld is in dit geval noodzakelijk!) vooraleer je hem serveert.

*Bon appétit*

Flower power


Tip voor wie graag een bloemetje in huis heeft :

Elke week vind je in de Aldi een uitgebreid assortiment bloemen aan 2,19 euro per boeketje! Rozen, tulpen, gemengde bloemen en deze week vond ik er een mooi boeketje oranje lelies!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...