Pagina's

dinsdag 28 oktober 2008

Jamie's Kookrevolutie!


Nieuwe aanwinst in "la bibliothèque de Juliette" :

Titel : Jamie's Kookrevolutie
Auteur : Jamie Oliver
Uitgeverij : Kosmos
Rug : Dacht je dat je nóóit zou kunnen leren koken? Gebruik deze recepten en hun stap-voor-stapfoto's en binnen 24 uur maak je een heerlijk bord eten! Geloof me. Lekker koken from scratch is iets wat iedereen zou moeten kunnen. Als je kunt koken, dan scheelt je dat een hoop geld, levert het je een berg plezier op en bovendien een gezonder leven voor jezelf en je familie en vrienden. Iedereen kan leren koken.
En als je het eenmaal onder de knie hebt, waarom zou je het dan niet aan je vrienden leren? Kom op, leer vandaag nog een recept en geef het door!


We weten al langer dat Jamie Oliver zich graag sociaal engageert en met dit boek wil hij iedereen aan het koken brengen. Hij wil iedereen leren om goede, correcte en betaalbare maaltijden te bereiden en terwijl een revolutie starten die de gezondheid en daarmee de toekomst van het land kan veranderen : de Kookrevolutie. Het plan is dat iedereen die het boek koopt ten minste één recept uit elk hoofdstuk onder de knie krijgt en het dan aanleert en dus doorgeeft aan minstens twee mensen. Je kan dit door middel van een soort kookfeestje te organiseren waarbij je vrienden en familie je nieuwe kookkunsten laat proeven en terwijl ook aanleert, of waarom niet gewoon via deze weg : de blog! :)

Gisteren probeerde ik een eerste receptje uit het hoofdstuk Vlugge pasta.

Minipastaschelpjes met een romige saus van mager rookspek en erwten

Dit heb je nodig voor 4 tot 6 personen :

10 plakjes gerookt mager rookspek of pancetta (ik gebruik de fijne ontbijtspek van uit Delhaize)

een bosje verse munt (facultatief)

150 gr Parmezaanse kaas

zeezout en zwarte peper uit de molen

400 gr gedroogde minischelpjes of een ander soort pasta

olijfolie

een klontje boter

300 gr doperwten uit de diepvries

2 volle dessertlepels crème fraîche (ik heb een klein brikje room gebruikt van 200 ml)

1 citroen

Snij de rookspek in kleine stukjes * Pluk de muntblaadjes van de steeltjes en gooi de steeltjes weg * Rasp de Parmezaanse kaas fijn * Breng een grote pan gezouten water aan de kook * Doe de minischelpjes in de pan en kook ze volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar * Zet een grote koekenpan op matig vuur en doe er een flinke scheut olijfolie en een klontje boter in * Doe de stukjes spek in de pan, strooit er wat peper op en bak ze tot ze goudbruin en krokant zijn * Hak intusen de muntblaadjes fijn * Doe zodra de stukjes spek goudbruin zijn de doperwten erbij en schud de pan even flink * Doe na ongeveer een minuut de crème fraîche en gehakte munt bij het spek en de erwten * Laat de pasta in een vergiet boven een grote kom uitlekken en bewaar een klein beetje van het kookvocht * Doe de pasta bij het mengsel in de koekenpan * Snijd de citroen doormidden en knijp het sap over de pasta * Haal de pan als alles lekker pruttelt van het vuur * Het is heel belangrijk dat de saus romig, glad en lekker is; als je hem wat te dik vindt, kun je hem met een scheutje van het kookvocht verdunnen * Hussel de geraspte Parmezaanse kaas erdoor.
Bon appétit! Dit is mijn resultaat :


Ps : Laat weten als je dit geprobeerd hebt (via reactie)! Om Jamie's plan te laten slagen minimum 2 mensen dus... :) En niet vergeten door te geven aan vrienden, collega's, buren...!!

zondag 26 oktober 2008

Living!



Living! h
ttp://www.livingtravel.nl/ is een leuke nederlandse site van tal van reisaanbiedingen. Sinds kort is ook het lifestyle magazine Living! bij ons in België te koop! Staat vol reistips, easy living en receptjes.


Deze reisjes en shortbreaks gaven mij alvast zin om te vertrekken :

Kopenhagen, hotel Front, 3 dagen vanaf € 415,-

Groen London, MyHotel Chelsea, 3 dagen van € 346,-


Roadtrip San Francisco - Los Angels, 12 dagen vanaf € 1685,-


Pain perdu!

Deze ochtend heerlijke pain perdu (of wentelteefjes of verloren brood) gemaakt voor bij het uitgebreid zondagontbijt. Hier heb je het recept!
Dit heb je nodig voor 6 à 8 sneetjes :
1/2 liter melk
2 eieren
2 soeplepels vanillesuiker
1 koffielepel kaneel (facultatief)
6 à 8 sneetjes brood (ik gebruik meestal oud brood van 2, 3 dagen oud, je kan ook sandwichbrood of kramiekbrood gebruiken)

Klop in een diep bord de eieren door de melk en de vanillesuiker. Dompel een voor een de boterhammen hierin. Laat een klontje boter smelten in een pan en bak elke boterham goudbruin aan beide kanten. Werk af met wat bloemsuiker of siroop. Bon appétit!

Ffffound!









Pictures from http://ffffound.com/ !!

zaterdag 25 oktober 2008

Tomatensoep met balletjes!



Dit heb je nodig :

6 tomaten

1 rode paprika

1 grote ui

2 teentjes look

kruiden : laurier, thijm, rozemarijn

peper & nootmuskaat

3 bouillonblokjes : 2x rund, 1x groenten

400 gr gehakt

Stoof de ui en de look in een klein beetje boter. Snij de paprika en de tomaten in kleine stukjes en laat ze ook enkele minuten meestoven. Kruid goed met peper en nootmuskaat. Persoonlijk voeg ik geen zout meer toe omdat tomaten al redelijk zout smaken. Voeg daarna anderhalve liter water toe samen met de bouillonblokjes en de kruiden. Laat 20 min koken op een klein vuurtje. Rol terwijl kleine gehaktballetjes. Doe de balletjes in kokend water een laat ze koken tot ze bovendrijven (ongeveer na 1 min). Voeg de balletjes toe aan de soep en dien op met eventueel een klein beetje room. Bon appétit!

dinsdag 21 oktober 2008

Reuben Miller!

Human alphabet by Kalle Mattsson.

Building and sky alphabet by Lisa Rienermann.

Found Alphabet by Abba Richman.


Pebble alphabet by Clotilde Olyff.


Light writing alphabet by Nir Tober.


Found Alphabet by Jen Quinn.

'22 of the World's Most Creative Alphabets', gevonden op Reuben Miller's blog! Ik vind dit echt schitterend! Voor meer leuke letters en originele design check : http://reubenmiller.typepad.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...