Pagina's

zondag 29 juni 2008

Coconutbread!

Tijdens het zappen gisterenavond kwam ik toevallig Bill Granger tegen op Vitaya, de australische versie van Jamie Oliver. Altijd leuk, want Bill's recepten zijn eenvoudig, bestaan uit ingrediënten die overal te vinden zijn, en zijn vooral lekker! Een aflevering van Bill's Food bestaat uit een ontbijtrecept, een snelle lunch en een etentje met vrienden. Gisteren maakte hij coconutbread als ontbijt voor zijn dochtertjes en ik kreeg er op slag honger van! Heb het vandaag niet kunnen maken, daarvoor was het té mooi weer, maar wil wel al het recept met jullie delen.

Dit heb je nodig :

2 eieren

300 ml melk

1 koffielepel vanille extract

350 gr bloem

2 koffielepels bakpoeder

2 koffielepels kaneel

225 gr suiker

150 gr gemalen kokosnoot (Bill raadt aan om schilfers te gebruiken ipv poeder, voor de textuur van het brood)

75 gr ongezouten gesmolten boter

Zo maak je het :

Verwarm je oven op 180°C. Doe de eieren, de melk en de vanille in een mengkom en klop goed door elkaar. Neem een tweede mengkom en zeef daarin de bloem en het bakpoeder. Voeg hierbij de kaneel, de suiker en de kokosnootschilfers toe en meng tot 1 geheel. Maak dan een kuiltje en giet de gemengde eieren en melk erin. Roer alles tot een deegje en voeg dan de gesmolten boter toe. Meng opnieuw goed. Boter een cakevorm in en doe ook wat bloem op de bodem en de randen. Giet voorzichtjes het deeg erin en zet het gedurende 1u in de oven. Na 1u eens in prikken om te zien als hij klaar is (er mag geen deeg meer aan je prikker hangen) en laat de cake dan gedurende 5 min rusten in de vorm. Haal de cake uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster. Eenmaal afgekoeld snij je de cake in sneetjes van anderhalve centimeter, toast ze in de broodrooster en werk af met een beetje boter!

Tip van Bill Granger : Vries de gebakken cake in sneetjes in en ontdooi 's ochtends 2 schijfjes als ontbijt!

*Bon appétit*

Geen opmerkingen:

Een reactie posten