Pagina's
zondag 21 september 2008
vrijdag 12 september 2008
Confituur!
Niets lekkerder op een zonnige zondagochtend dan een toastje met boter en rode confituur! Mmmm! En nog lekkerder als de confituur zelf gemaakt is uiteraard. Bij ons zijn het vooral de oma's die de taak van verse confituur maken op zich nemen. Stijns oma, beter gekend als 'meter', maakt elk jaar opnieuw heerlijke confituur, en deelt de potjes met plezier uit aan haar kleinkinderen. Toen ik laatst in de bibliotheek was, leende ik het boek Mijn heerlijke potjes confituur, lekker zelf gemaakt. Een boek vol confituurrecepten : o.a. aardbeienconfituur (mijn favoriet!), abrikozenconfituur, ananasconfituur, kiwiconfituur, vijgenmarmelade, rode vruchtenconfituur, maar ook kokosconfituur, kastanjeconfituur en zelfs tomatenconfituur!
donderdag 11 september 2008
woensdag 10 september 2008
Vlissingen!
Helemaal klaar voor de overzet!
Stijn en ik op de overzet Breskens - Vlissingen.
Vlissingen.
Breskens plage.
Big birthdaysurpriseparty voor "Majeine"
Fauve die cannelloni vult. Vulling : geitenkaas + spinazie + geroosterde pijnboompitten.
Verse bladerdeeghapjes! Zelf bladerdeeghapjes maken is echt gemakkelijk en zo veel lekkerder dan die die je ingevroren kan kopen. Koop een rol bladerdeeg en laat je volledig gaan in de vulling! Hier : tomaat + mozzarella + basilicumblaadjes en ook gerookte zalm + mozzarella + parmezan. Snij cirkeltjes van 10 cm diameter uit het deeg en leg je vulling op 1 helft, plooi dicht en druk goed dicht met een vork (belangrijk!). Kluts een eitje in een tas en strijk elk hapje in met een borsteltje, zo krijg je glanzend mooi korstje.
Zalmrolletjes : Koop een melkbrood of oesterboord en vraag bij de bakker om het in de lengte te laten snijden. Snij er de korstjes van en smeer de boterhammen rijkelijk met kruidenkaas. Bedek met zalm en laat onderaan telkens anderhalve centimeter vrij zodat je het rolletje nog kan dicht plakken ;-) Rol de boterham op en wikkel in vershoudfolie. Leg de "worstjes" een uurtje in de koelkast en snij daarna in stukjes!
Pikante gehakballetjes : Voor een 20-tal balletjes neem je ongeveer 600 gr gehakt. Neem 1 à 2 boterhammen (zonder korst) en week in wat melk. Voeg 2 eigelen toe en meng dit tot een papje. Meng daarna je gehakt met dit papje en kruid goed met peper en zout, beetje nootmuskaat, cayennepeper en een 10-tal druppels tabasco. Maak kleine balletjes (met natte handen) en bak ze mooi bruin. Serveer met een sausje. Simpel maar lekker!
Scampibrochettes met een licht currysmaakje en paprika's.