




Niets lekkerder op een zonnige zondagochtend dan een toastje met boter en rode confituur! Mmmm! En nog lekkerder als de confituur zelf gemaakt is uiteraard. Bij ons zijn het vooral de oma's die de taak van verse confituur maken op zich nemen. Stijns oma, beter gekend als 'meter', maakt elk jaar opnieuw heerlijke confituur, en deelt de potjes met plezier uit aan haar kleinkinderen. Toen ik laatst in de bibliotheek was, leende ik het boek Mijn heerlijke potjes confituur, lekker zelf gemaakt. Een boek vol confituurrecepten : o.a. aardbeienconfituur (mijn favoriet!), abrikozenconfituur, ananasconfituur, kiwiconfituur, vijgenmarmelade, rode vruchtenconfituur, maar ook kokosconfituur, kastanjeconfituur en zelfs tomatenconfituur! Helemaal klaar voor de overzet!
Fauve die cannelloni vult. Vulling : geitenkaas + spinazie + geroosterde pijnboompitten.
Verse bladerdeeghapjes! Zelf bladerdeeghapjes maken is echt gemakkelijk en zo veel lekkerder dan die die je ingevroren kan kopen. Koop een rol bladerdeeg en laat je volledig gaan in de vulling! Hier : tomaat + mozzarella + basilicumblaadjes en ook gerookte zalm + mozzarella + parmezan. Snij cirkeltjes van 10 cm diameter uit het deeg en leg je vulling op 1 helft, plooi dicht en druk goed dicht met een vork (belangrijk!). Kluts een eitje in een tas en strijk elk hapje in met een borsteltje, zo krijg je glanzend mooi korstje.
Zalmrolletjes : Koop een melkbrood of oesterboord en vraag bij de bakker om het in de lengte te laten snijden. Snij er de korstjes van en smeer de boterhammen rijkelijk met kruidenkaas. Bedek met zalm en laat onderaan telkens anderhalve centimeter vrij zodat je het rolletje nog kan dicht plakken ;-) Rol de boterham op en wikkel in vershoudfolie. Leg de "worstjes" een uurtje in de koelkast en snij daarna in stukjes!