Pagina's

vrijdag 3 april 2009

Pesto!

Zelfgemaakte pesto is zoveel heerlijker dan wat je kan kopen in de supermarkt! Voor wie een mixer heeft is het snel gemaakt en anders maak je het op traditionele wijze met de vijzel en stamper.


Ongeveer 100 gr verse basilicumblaadjes
20 gr pijnboompitten
1 teentje look
10 cl olijfolie
30 gr geraspte parmezaan
(als je geen tijd hebt om dit allemaal af te wegen kan je het gerust op het zicht doen)
Bak de pijnboompitten (zonder vetstof) in een pannetje op een laag vuur. Blijf erbij en schud geregeld want voor je het weet zijn ze aangebrand. Doe de pijnboompitten met de basilicumblaadjes, de look en wat peper en zout in de mixer of vijzel. Meng goed tot de blaadjes helemaal verdwenen zijn. Voeg nu de parmezaan toe en beetje per beetje ook de olijfolie. Meng opnieuw goed tot je een smeuïge pasta krijgt. Klaar!
Serveer op een toast met wat mozzarella en tomaat of maak er een frisse koude pastasalade mee. Of met wat penne en kippengehakt, de combinaties met pesto zijn eindeloos! Bon appétit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten