Pagina's

zondag 31 mei 2009

Paneren!

Gepaneerde kippenlapjes met preistoemp. Wat je zelf doet doe je meestal beter, en dat geldt zeker voor paneren! Geen kunstmatige oranje gepaneerde schnitzels bij ons thuis :)
Hoe?
Neem 3 diepe borden en vul 1 met bloem, 1 met een geklutst eitje en 1 met paneermeel. Paneermeel kan je overal kopen of als je wil ook zelfmaken. Spaar al je restjes oud brood en laat ze drogen op een droge plaats. Eenmaal hard kan je het brood raspen tot paneermeel!
Snij het vlees in lapjes en haal ze met een vork door de drie borden (volgorde : bloem-ei-paneermeel). Een gouden tip is : blijf er met je handen uit want de 3 ingrediënten samen maken al snel een plakboeltje. Doe een eetlepel olijfolie in een warme pan en bak het vlees goudbruin aan beide kanten. Bon appétit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten