Pagina's

zondag 1 november 2009

Carré confituur

Gezien bij 'SOS Piet' en super-simpel om zelf klaar te maken!
Dit heb je nodig: 1 vel bladerdeeg (vierkant of rond), abrikozenconfituur, 1 eigeel.
Snij een vierkant uit je bladerdeeg. Gebruik hiervoor zo'n pizzarollertje, lekker handig! Snij 4 stroken de lengte van het vierkant en leg die op de randjes (zie foto), dit om te vermijden dat de confituur eraf loopt tijdens het bakken. Smeer het vierkant in met confituur tot net voor de randjes. Niet te veel, niet te weinig (zie foto). Snij van het overige bladerdeeg fijne strookjes en leg die diagonaal over het vierkant. Werk af met eigeel. 20 minuutjes in de oven op 180°!
Eenmaal uit de oven kan je nog afwerken met warme confituur, zo krijg je een 'blinkende' carré confituur zoals bij de bakker. Gelukkig heb ik een bakker in huis die deze jobjes van mij overneemt, maar het zag er uiteindelijk niet zo moeilijk uit. Laat wat abrikozenconfituur koken in een klein pannetje tot het schuim verdwenen is (je zal wel zien dat het al snel schuimt) en breng daarna aan met een borsteltje. Zet daarna de carré confituur in de koelkast om te laten opstijven. Bon appétit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten