Pagina's

maandag 3 mei 2010

Chocolate chip cookies

Zoals beloofd een receptje uit het Hummingbird bakboek! Wel niet de verwachte cupcakes, en om eerlijk te zijn ook niet echt zelfgemaakt. Op een regenachtige zondagnamiddag krijgt een patissier al eens zin om... koekjes te maken, en wat doe ik dan? Een foto trekken van het eindresultaat om het recept te kunnen bloggen, ha!

Chocolate chip cookies
Benodigdheden (voor 24 cookies):
225 gr boter op kamertemperatuur
350 gr lichtbruine basterdsuiker
2 eieren
1/2 theelepel vanille-extract (hebben wij vervangen door wat vanillesuiker)
400 gr bloem
1/2 theelepel zout (maak daar een snuifje van!)
2 1/2 theelepel zuiveringszout (hadden wij ook niet in huis en werd vervangen door wat bakpoeder)
225 gr pure chocolade, grofgehakt

Verwarm de oven op 170°C.

Doe de boter en de suiker in de kom van een keukenmachine (Kitchenaid) met het kunststof deegmes (of gebruik een elektrische handmixer) en klop tot het een bleke, romige massa is. Voeg de eieren een voor een toe, klop kort en schraap steeds de nog niet opgenomen ingedriënten met een pannenlikker van de wand van de mengkom. Schakel de machine naar de laagste stand en klop de vanille door de botermassa.

Voeg bloem, zout en zuiveringszout (bakpoeder) toe en blijf kloppen tot alles is vermengd. Schep de gehakte chocolade door het beslag zodat hij gelijkmatig is verdeeld.

Zet 6 gelijke bergjes chocoladebeslag op een bakplaat bekleed met bakpapier; houd ze iets uit elkaar zodat ze kunnen uitlopen. Bak de koekjes 10 minuten in de warme oven tot ze vrij plat en langs de rand goudbruin zijn. Laat de koekjes kort op de bakplaat afkoelen en leg ze daarna op een rooster om ze helemaal koud te laten worden. Ze moeten zacht en taaiig zijn.

Bon appétit!

2 opmerkingen: