Pagina's

zondag 1 augustus 2010

Panna cotta


Een heerlijk zomers dessertje: panna cotta met frambozencoulis en aardbeien met verse munt

Benodigdheden (receptje van Piet Huysentruyt) :
500 ml room (minimum 40% vetgehalte)
45 gr kristalsuiker
1 vanillestok
1 koffielepel vanille extract
3 blaadjes gelatine van 3 gr

Laat de blaadjes gelatine weken in wat water. Snij het vanillestokje doormidden en schraap met een mesje de vanille eruit. Neem de room en breng aan de kook samen met de suiker, het vanillestokje en het vanille extract. Wanneer de suiker helemaal gesmolten is, haal je de pot van het vuur en voeg je de gelatineblaadjes toe. Roer goed totdat alle gelatine gesmolten is. Haal de vanillestok eruit. Smeer de potjes in met wat smaakloze vetstof (zoals arachideolie) en giet de room in de potjes. Laat daarna minimum 4 uur opstijven in de koelkast. Op de vormpjes gemakkelijk los te maken, zet 10 seconden in warm water. Serveer met vruchtencoulis en vers fruit of met chocoladesaus en koekjescrumble. Oneindige combinaties! Je kan de panna cotta ook een andere smaak geven dan vanille, bv. koffie of kokos. Bon appétit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten