Pagina's

zondag 1 december 2013

advent


Ooit maakte ik al eens een adventkalender voor Stijn en de jaren erna was ik steeds te laat. Want eenmaal de kerstsfeer eraan komt ben je al te laat om over een advent na te denken, want op 1 december moet ie ophangen! Dus dit jaar begon ik al in september mooie advents te verzamelen op Pinterest

Lou, die in januari vier wordt, begrijpt ondertussen wat aftellen betekent en kent ook al wat cijfertjes dus het was tijd voor zijn eerste adventkalender. Ik wilde iets eenvoudigs en zwart/wit en kocht daarom witte papieren zakjes bij AVA in 3 verschillende groottes. Omdat Lou al voldoende speelgoed krijgt van de Sint, met Kerst en dan nog eens in januari wanneer hij verjaart besloot ik geen speelgoedjes in te pakken maar snoepjes. 


Over de cijfers dacht ik lang na maar uiteindelijk besliste ik om gewoon de cijfers van Stickerzlab te gebruiken, zwart/wit en mooie typo! Je kunt ze hier downloaden. 


Met de zakjes maakte ik vooraf de juiste vorm, nam er een foto van en nummerde ze. Zo moest ik niet klungelen bij het ophangen. De laatste dagen voor kerst plaatste ik aan de buitenzijde zo blijft de driehoek-vorm lang behouden.


Et voila! De advent kreeg een plaatsje in de woonkamer, vlak boven ons lang tv-meubel. Aan de andere kant is nog ruim plaats voor de kerstboom :)
Ik maakte ook nog snel een klein honeycomb-bolletje met zwart zijdepapier, volgens deze duidelijke handleiding.


9 opmerkingen:

eva maria zei

Prachtig! En helemaal jouw stijl, I like!

Jenske zei

Superleuk!

Paspelpoes Joke zei

Prachtig! ♥ your style!

gerhildemaakt zei

Echt mooi gedaan!

Renato zei

Ben toch superfier op mijn creatieve dochter hoor!
Waar haal jij de tijd als fulltime werkende huismoeder?

Jozefien zei

Wauw, zo stijlvol zag ik zoiets nog nooit!

Leen zei

Waauw! Ik deel de meningen van hierboven! Geweldig knap gemaakt!

Unknown zei

@papavanjulie: dat vraag ik me toch ook steeds af ! I love it Juju'ke , knap!

CurlUp zei

Magisch! Ik ben helemaal niet zo aan Kerstdecoratie en dergelijke, maar dit doet me zin krijgen om zelf ook wat te bricoleren! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...