Pagina's

maandag 19 mei 2008

Petite Anglaise


Nieuwe aanwinst in "la bibliothèque de Juliette" :

Titel : Petite Anglaise - Een leven, een liefde, een weblog
Auteur : Catherine Sanderson
Uitgeverij : CARGO
Rug : De Britse Catherine Sanderson, francofiel in hart en nieren, woont sinds haar studie in Parijs met haar partner, een Fransman, en haar lieve dochtertje Tadpole. Om de dagelijkse sleur van het Parijse leven te doorbreken, besluit ze een weblog te beginnen, onder de naam petite anglaise. Met ontwapenende eerlijkheid schrijft ze over de Franse gewoonten en eigenaardigheden, en over haar wel en wee als werkende jonge moeder in Parijs. Voor haar alter ego petite anglaise gaat een heel nieuwe wereld open, waarbij ze verzeild raakt in een tumultueuze verhouding met een van haar lezers. Uiteindelijk staan zowel Catherine Sanderson als petite anglaise voor dezelfde keuzes in het leven.

Catherine Sanderson (1973) houdt sinds 20074 onder het pseudoniem petite anglaise een weblog bij : www.petiteanglaise.com. De weblog werd door The Guardian verkozen tot 'beste nieuwe weblog' en is een van de meest gelezen online dagboeken. Samen met haar dochtertje woont ze nu al tien jaar in het multiculturele negentiende arrondissement in Parijs.

Ben nu aan blz. 78 en geniet er echt van! (Voor alle duidelijkheid, dit is een goed boek, maar ik sta niet open voor een tumultueuze verhouding met een van mijn lezers ;-) De manier hoe Sanderson Parijs in detail beschrijft neemt je helemaal mee naar la capitale française! De blog zelf is ook een aanrader, zie Favoriete links.

2 opmerkingen:

marliesparmentier zei

Wat een toeval, heb dat boek hier ook op de kast staan. Ben er nog niet aan begonnen, hou hem aan de kant voor als ik me ga vervelen... haha dat kan nog lang duren. Ik kijk er nu wel al naar uit!!! kus

Juliette zei

Ben maandag beginnen lezen en heb vanmiddag in de zon de laatste pagina's uitgelezen, heel vlot boek! Laat me weten hoe jij hem vond! Vele overzeese groetjes!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...