Pagina's

zaterdag 7 juni 2008

Kokosrotsjes!Kokosrotsjes - of rochers - zijn héél gemakkelijk te maken en zo veel lekkerder als je zelf maakt! Vooral als ze warm uit de oven komen is het moeilijk om eraf te blijven...

Voor een 20-tal minirotsjes heb je nodig :

2 eiwitten

150 gr geraspte kokos (te koop in de meeste supermarkten)

125 gr suiker

1 lepel mousselineappelmoes (vind dit ook héél raar, maar het stond zo in het recept dat ik gevolgd heb...)

Laat de oven voorwarmen op 250° of als je kan zelfs 270°, de bedoeling is dat de rotsjes maar enkele minuten in de oven gaan en dat de buitenkant krokant wordt en de binnenkant zacht blijft.

Maak dan een bain marie : Neem een pot en vul die tot de helft met water + laat koken. Neem dan een mengkom die je op die pot kan zetten, best in metaal. Zo warmt je mengkom zonder rechtstreeks met de warmtebron in contact te komen (euh, zoiets). Doe alle ingredienten in je mengkom en klop tot één massa. Geleidelijk aan zal je zien dat de suiker smelt. Blijf ongeveer 15min roeren boven de bain marie. Neem dan een bakplaat met bakpapier en spuit rotsjes met behulp van een spuitzak. Wie geen spuitzak heeft kan ook gewoon hoopjes maken met een koffielepel. Steek de bakplaat snel in de oven dat je oven niet afkoelt en blijf ernaar kijken, na 4 minuten zouden de rotsjes al lichtjes bruin moeten worden, haal ze uit en laat ze afkoelen. Afkoeling is nodig om de rotsjes te doen opstijven.

*Bon appétit*

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...