Pagina's

zaterdag 22 november 2008

Mini-cupcakejes

Vandaag samen met mama in de regen-, hagel- en sneeuwstorm naar Brugge getrokken voor een laatste shopsessie. Laatste? Ja, bij mij geldt de ultieme shopregel : vanaf 1 december worden geen kleren meer gekocht maar enkel nog gepast in functie van de solden :) En dat werkt! Op de eerste soldendag zoeken we gericht naar de stukken die we van plan waren te kopen, zo worden die legendarische miskoopjes vermeden en doet die -50% dubbel zoveel deugd ;)

Anyway, mini-cakejes dus. Dit miezerig weer schrééuwde gewoon om cake! Had leuke mini-vormpjes gevonden bij Dille & Kamille en had zin om ze te testen!


Volgens het oeroude cake-recept 'quatre quarts' :
(In dit geval heb ik de helft van het recept gemaakt)

Dit heb je nodig :

4 eieren

250 gr boter

250 gr zelfrijzende bloem

250 gr suiker

Begin met je oven voor te verwarmen op 170° C. Laat de boter smelten zonder dat hij bruin wordt. Scheid de eieren. Klop de eidooiers samen met de suiker op. Voeg afwisselend bloem en gesmolten boter toe en meng goed met een spatel. Klop nu je eiwit op en voeg toe aan je mengsel. Spatel voorzichtjes onder. Je beslag is nu klaar. Voor een gewone cake giet je dit beslag in een beboterde vorm. Voor een chocoladecake voeg je echte cacao toe. Meer ideetjes : bessen, vanillesuiker, gemalen kokos, chocoladedruppels, appeltjes,... De baktijd hangt af van de grootte van je vorm. Best is gewoon in de gaten houden en als je denkt dat ze klaar zijn eens in prikken en zien als er nog deeg aan je prikkertje hangt. Hou je van cakejes die nog nis zijn, haal ze dan iets te vroeg uit de oven en laat ze uitrusten op een rooster. Bon appétit!

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...