250 gr bloem
½ theelepel bakpoeder
115 gr zeer fijn kristalsuiker
125 gr ongezouten boter in kleine blokjes gesneden
2 eieren, licht opgeklopt
100 aardbeienconfituur
2 theelepels gemalen kaneel
½ theelepel bakpoeder
115 gr zeer fijn kristalsuiker
125 gr ongezouten boter in kleine blokjes gesneden
2 eieren, licht opgeklopt
100 aardbeienconfituur
2 theelepels gemalen kaneel
(Recept uit Marie Claire - de 4 seizoenen, Michele Cranston)
Strooi de bloem en bakpoeder door een zeef in een grote kom. Meng de suiker erdoor. Wrijf met je vingertoppen de in kleine stukjes gesneden boter door het bloemmengsel tot het op broodkruim lijkt. Werk er geleidelijk de losgeklopte eieren door, zodat je een stijf deeg krijgt.
Rol het op een vel bakpapier uit tot een rechthoek van 20 x 30 cm. Smeer de aardbeienjam uit over het deeg en strooi er kaneel over. Rol het deeg vanaf de brede kant op, daarbij het papier wegtrekkend. Wikkel je rol in plasticfolie en leg hem 30 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180°C of op gasovenstand 4 en bekleed de bakplaat met bakpapier. Snijd de rol in plakken van 1 cm dik. Leg ze op de bakplaat en bak ze 15 minuten. Laat de krullen afkoelen op een rooster en bestuif ze met poedersuiker. Voor 20 stuks. Bon appétit!
Rol het op een vel bakpapier uit tot een rechthoek van 20 x 30 cm. Smeer de aardbeienjam uit over het deeg en strooi er kaneel over. Rol het deeg vanaf de brede kant op, daarbij het papier wegtrekkend. Wikkel je rol in plasticfolie en leg hem 30 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180°C of op gasovenstand 4 en bekleed de bakplaat met bakpapier. Snijd de rol in plakken van 1 cm dik. Leg ze op de bakplaat en bak ze 15 minuten. Laat de krullen afkoelen op een rooster en bestuif ze met poedersuiker. Voor 20 stuks. Bon appétit!
Eigen bevindingen bij dit recept :
1. Het is een plakboeltje, smeer een fijn laagje confituur, want bij het oprollen zal al wat te veel is er aan alle kanten uitkomen :)
2. In het recept leggen ze het deeg te rusten in de koelkast, maar ik denk dat je het beter kort in de diepvriezer legt zodat het deeg harder wordt en je beter schijfjes kunt snijden. Ik heb de schijfjes met ijzerdraad afgesneden -je weet wel, zoals toen je klein was je een plakje klei kreeg in de knutselles- zo 'plet' je de schijfjes niet.
3. Gebruik andere soorten confituren als variant op dit recept.
4. Ik heb het deeg met de kneedmachine gemaakt ipv met de hand, lukt ook, plakt minder.
2 opmerkingen:
Wanneer mag ik proeven?
Kijk eens op http://doriann.blogspot.com of op http://www.doriancuisine.com
echt een site voor een foodie als jij!
Greetz & XXX,
Daddycook!
oh ze zien er lekker uit. Hou je er nog een paar over voor zondag, bij de koffie??
x
Een reactie posten