Pagina's

woensdag 18 februari 2009

Zandkoekjes

Dit heb je nodig voor 20 heerlijke zandkoekjes :
100 g (riet)suiker
90 g boter
200 g bloem
1 ei
1/2 tl bakpoeder
mespuntje zout

1. Verwarm de oven voor op 180°
2. Meng de zachte boter met de suiker. Meng er het ei door en zeef ook de bloem erdoor samen met het zout en het bakpoeder. Kneed alles samen tot een stevige massa. Indien het deeg nog te kleverig is kan je er nog een beetje bloem aan toevoegen. Draai de bol deeg in plastiekfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.
3. Strooi wat bloem op je werkvlak en rol het deeg uit tot een lap van 0,5 cm dik. Steek de vormpjes uit en leg op een bakplaat met bakpapier. Je kan eventueel afwerken met een beetje suiker.
4. Bak de koekjes 10 à 12 minuten. Laat ze daarna afkoelen op een rooster.
Bon appétit!

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...