Pagina's

zondag 26 april 2009

Chocolademoussetaart


Recept uit de laatste delicious.

Dit heb je nodig :
500 gr pure chocolade
2 el golden syrup of keukenstroop (> bij gebrek aan stroop heb ik honing gebruikt)
125 g ongezouten boter
4 eieren
2 el fijne kristalsuiker
1 el bloem, gezeefd
Verwarm de oven voor op 220°C. Vet een ronde springvorm van 20 cm diameter in en bekleed de bodem met bakpapier.
Laat in een kom de chocolade, stroop en boter smelten boven een pan met een laagje zacht kokend water. Laat het iets afkoelen.
Klop de eieren en suiker met de mixer 10 min. op de hoogste stand tot je een heel dik en licht mengsel hebt. Spatel de bloem erdoor en vervolgens het chocolade mengsel. Schep het beslag in de springvorm en bak de taart 12 min. Neem uit de oven en snijd met een mes langs de rand van de taart. Verwijder je springvormrand en laat de taart 1 uur afkoelen in de koelkast (deze stap is heel belangrijk, hierdoor krijgt de kern een moussestructuur).
Heerlijk! Maar ik wil niet weten hoeveel caloriën één stukje taart bevat... Bon appétit!

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...