Pagina's

zondag 26 mei 2013

moestuin op wieltjes

Sinds kort kunnen we kruiden in onze eigen tuin plukken. Heel handig, want telkens ik een recept van Jamie Oliver wilde maken, had ik een half boodschappenlijstje aan alleen nog maar de (verse) kruiden voor in het gerecht. We lieten de moestuinbakken die je o.a. bij Hubo & Aveve vindt aan ons voorbij gaan, en Stijn knutselde zelf een moestuintje op wieltjes :) Een houten kastje uit de kelder (!) werd eerst behandeld zodat het ons vochtige klimaat aankan en kreeg daarna 4 wieltjes (altijd handig om uit de wind/zon te zetten + het oogt wel leuk). Onder de aarde kwam ook een anti-worteldoek en we konden beginnen planten! We deden wat opzoekwerk, maar vonden de meeste info in het boekje Zelf geoogst van uitgeverij Snor. Een van de tips is namelijk dat je als beginnende moestuinierder beter kruidenplantjes koopt en die plant in plaats van zaadjes te planten. En zo hadden we natuurlijk snel ons rijdend tuintje :) We plantten onder andere bieslook, munt, koriander, basilicum, platte peterselie, salie, rozemarijn, bloedzurkel en tijm. En op het plekje waar je momenteel nog aarde ziet staken we enkele radijszaadjes. Deze zouden al na 1 maand een radijsje moeten zijn :) We zijn in elk geval enthousiast, maar Lou nog het meest van al. Hij heeft zijn eigen paar tuinhandschoenen en gietertje en wil enkel nog in de tuin werken! In de kelder hangt nog zo'n kastje, dus bij succes wagen we ons misschien ook aan groentjes, wordt vervolgd!
De foto's werden deze keer bewerkt met de nieuwe app van A Beautiful Mess!

16 opmerkingen:

lielebeesje zei

Tof! Ik duim voor jullie dat de slakken niet in de bak geraken, want die lusten heel graag peterselie en platte peterselie, wij hadden er vorig jaar gewoon geen meer over!

lots of lili zei

Ik wacht op het vervolg ;-)

Jenske zei

Zo leuk! Hier is het lief ook volop aan het moestuinieren in ons stadstuintje, we hebben al sla en radijsjes, en ook verse kruiden :). Groetjes!

Katja (@Yane) zei

Leuk, zo'n moestuin op wielen!

isabel zei

ziet er proper uit!!! ik heb een bak die mn opa vorig jaar voor ons maakte, maar hij krijgt niet genoeg zon :(
kan hem ook niet echt op het terras zetten :/ nogal lang

enjoy the jamiecoocking!

x

www.mamajulesbrussels.blogspot.com

Unknown zei

Wat een leuk idee!

dekkersland zei

wat ziet het er ontzettend leuk uit!

Vero zei

leuk gedaan!!

JoChapeau zei

Schitterend !

STUDIO 8940 - zei

Tevreden van die app? Heb ook al getwijfeld om die te kopen.

-Thomas (Studio8940)

Poesie Oh Hi! zei

Dat ziet er tof uit zeg!

Mama Pruts zei

Leuk! Ik kijk ook al uit naar mijn eigen kruiden -en moestuin. :-)

Juliette zei

@Thomas: in de basisapp zitten 6 filters, 16 borders, 4 lettertypes, 20-tal doodles en 12 phrases. Alles kan nog eens uitgebreid worden aan 0,89 cent per uitbreiding. Ik vind de basis wel tof, al vrees ik dat we nu wel heel vaak dezelfde layouts zullen zien :)

pumps & luiers zei

superleuk - wij hebben zoiets hoog op poten - om de kruidjes toch wat te vrijwaren van onze hond

Vlinderknoopje zei

Nog nooit gezien op wielen super!

ByBarbera zei

Fijn, inspirerend blog heb je!!
En ook veel herkenbaars!
Leuk!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...