Pagina's

zaterdag 3 mei 2014

DIY labels

Wat minder geblogd de laatste tijd en dat heeft alles te maken met mijn Etsy shopje, wij vrouwen mogen dan wel multitaskers zijn, mijn focus kan toch maar op één iets tegelijk liggen en dat was afgelopen maand L'atelier de Juliette. De wolkjes vliegen de deur uit, eentje vloog zelfs helemaal naar Phoenix, Arizona!

Ondertussen kreeg ik al meerdere malen de vraag waar ik mijn labeltjes haal. Ik kreeg ooit de tip van een vriendin (toen mijn Nominetjes op waren) om ze zelf te maken met t-shirt transfer papier en dat doe ik sindsdien. 

Wat heb je nodig:
- t-shirt transfer papier (o.a. te koop bij Hema)
- stofje: ik gebruik steeds dit gestipt stofje omdat dit leuk past bij de zwart-witte spulletjes die ik maak
- printer
- sjabloontje
- schaar
- strijkijzer


Kies eerst de vorm en grootte van je labeltje. Mijn sjabloontje is 5 op 6 cm om een uiteindelijk labeltje van 3 op 3 cm te bekomen (dubbelgevouwen) waarvan 1 cm wordt ingenaaid. Wat ik op mijn labeltje wil printen moest dus passen op 3 op 2 cm. Kies een lettertype of ontwerp een logo'tje en zet het in spiegelbeeld (belangrijk!). Ik zet deze dan in een tabel in Word zodat er zoveel mogelijk op een blad passen. Druk dit af op het t-shirt transfer papier en knip uit vlak naast de tekst of tekening (zie onderstaande foto met schaar).
Teken het sjabloontje af op je stof en knip de stukjes stof uit. In mijn geval strijk ik aan beide zijden 1 cm naar binnen en vouw het dan dubbel. Nu kan je de kleine stukjes transferpapier erop strijken. Ik strijk rechtstreeks op het papier, hou kort aan en laat dan de labeltjes goed afkoelen voor ik het papiertje verwijder. Lees in elk geval goed de instructies op het t-shirt transferpapier!

Met deze labels spaar je zeker geen tijd noch geld uit (op Etsy kan je trouwens leuke op maat gemaakte labels vinden) maar ik vind het fijner om zelfgemaakte unieke labeltjes te gebruiken.10 opmerkingen:

Renato zei

Ja, is dus wel degelijk arbeidsintensief maar het resultaat loont zeker de moeite en het home made principe verhoogt de waarde van je leuke productjes! Congratz, papie!

Leentje zei

Oh, die zijn mooi! Leuk met die stipjes.

Stefanie zei

Ah, zo doe je dat dus! Handige uitleg! Dank-je-wel! Heel leuk hoor, je labels!

emmel-prutsemieke zei

Wat een werkje

Els zei

Super uitleg!Zal hier zeker ook wel eens van pas komen! Dank je wel!

Alet Venhuizen zei

Hoi Julie,
Ik volg je blog al een tijdje (is echt super trouwens) en ik had me al vaker afgevraagd waar je je labeltjes had gekocht.
Is inderdaad veel leuker en origineler om zelf te maken!
Had nog een vraagje : gebruik je speciaal inkt? Is het wasbestendig?
Succes verder met je blog en l'atelier.
Groetjes en een fijne zonnige zondag.
Alet

Pretty cool stuff zei

OOOh, prachtige streek Phx /Arizona voor je kussentje!!!
Proficiat Julie, je doet het super!!!
Katrien x

eva maria zei

Oh, zo deed ik het ook vele maanden lang, tot ik het écht beu was. Arbeidsintensief, maar wel héél mooi!

Annick @ MinnieMie zei

Yes yes yes! Dankjewel! Dit ga ik ook eens proberen!

Karen. zei

wauw, tof en heel mooi :) zeker het stofje maakt het af!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...