Pagina's

maandag 18 augustus 2008

Salade liègeoise!

Salade liègeoise is een gerecht dat vaak door mijn bobonne en nu nog regelmatig door mijn mama wordt klaargemaakt. Voor princessenboontjesliefhebbers (ik!) is dit een ware delicatesse!!

Dit heb je nodig (2 à 3 personen) :

500g boontjes

10 aardappelen

150g spek

1 ui

1 eetlepel azijn

Schil de aardappelen, snij ze in 4 of 6 naargelang de grootte en kook ze in zout water. Snij van de boontjes de uiteinden af en spoel ze onder koud water. Zet water op en pas als het water kookt voeg je een eetlepel zout en de boontjes toe. Laat 5 à 10 min koken, afhankelijk van de kwaliteit van de boontjes. Giet de boontjes af en laat ze schrikken met koud water, zo behouden ze hun frisse groene kleur (tip van daddycook!). Laat de boontjes eventjes staan en stoof een kleine ui, fijn gesneden >> gebruik de kookpot van je boontjes, die heeft nog warm en zo heb je minder afwas! Wanneer je ui glazig wordt voeg je de boontjes toe en laat ze nog 5 min stoven (voeg eventueel een beetje water toe zodat het niet aanbrandt). Giet nu ook de aardappels af en laat rusten in de pot. Bak nu de spekjes goed krokant. Doe dan de spekjes bij de boontjes en voeg ook de aardappels toe. Meng alles goed en dan, het magische ingrediënt : de azijn! Het klinkt niet lekker, maar dit maakt het gerecht echt compleet!

Gisteren heb ik de aardappels ook nog gebakken (zie foto), met beste boter, op een laag vuurtje, en de combinatie met de boontjes en spek was heerlijk. Bon appétit!

1 opmerking:

Renato zei

Voor een dieetversie van dit super lekkere gerechtje is het ook te maken met reepjes (julienne) kipfilet die je kort aanbakt.
Smakelijk daddycook!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...