Pagina's

woensdag 10 september 2008

Big birthdaysurpriseparty voor "Majeine"

Om haar mama te verrassen voor haar verjaardag had Fauve een 15-tal vrienden opgetrommeld voor een feestje. En geen feestje zonder hapjes uiteraard! Om 9u 's morgens stonden we al paraat in de keuken van mijn mama voor een marathonsessie hapjes maken.

Fauve die cannelloni vult. Vulling : geitenkaas + spinazie + geroosterde pijnboompitten.


Verse bladerdeeghapjes! Zelf bladerdeeghapjes maken is echt gemakkelijk en zo veel lekkerder dan die die je ingevroren kan kopen. Koop een rol bladerdeeg en laat je volledig gaan in de vulling! Hier : tomaat + mozzarella + basilicumblaadjes en ook gerookte zalm + mozzarella + parmezan. Snij cirkeltjes van 10 cm diameter uit het deeg en leg je vulling op 1 helft, plooi dicht en druk goed dicht met een vork (belangrijk!). Kluts een eitje in een tas en strijk elk hapje in met een borsteltje, zo krijg je glanzend mooi korstje.

Gehakttaartjes! Rol bladerdeeg over enkele beboterde en bebloemde taartvormpjes (+ prik met een vork!). Bak het gehakt met een ajuintje en een teentje look en kruid goed. Werk af met een beetje gebakken champignons en wat gruyèrekaas.

Zalmrolletjes : Koop een melkbrood of oesterboord en vraag bij de bakker om het in de lengte te laten snijden. Snij er de korstjes van en smeer de boterhammen rijkelijk met kruidenkaas. Bedek met zalm en laat onderaan telkens anderhalve centimeter vrij zodat je het rolletje nog kan dicht plakken ;-) Rol de boterham op en wikkel in vershoudfolie. Leg de "worstjes" een uurtje in de koelkast en snij daarna in stukjes!Een klassieker : meloen met ganda-ham.


Pikante gehakballetjes : Voor een 20-tal balletjes neem je ongeveer 600 gr gehakt. Neem 1 à 2 boterhammen (zonder korst) en week in wat melk. Voeg 2 eigelen toe en meng dit tot een papje. Meng daarna je gehakt met dit papje en kruid goed met peper en zout, beetje nootmuskaat, cayennepeper en een 10-tal druppels tabasco. Maak kleine balletjes (met natte handen) en bak ze mooi bruin. Serveer met een sausje. Simpel maar lekker!
Scampibrochettes met een licht currysmaakje en paprika's.
De cannelloni!

1 opmerking:

Renato zei

Ja, dat was me weer het feestje! Zit toch in ons bloed en onze genen hoor feestjes bouwen! Je oma was er ook een specialiste in!
Greetz,
daddycook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...