Dit heb je nodig :
- Gebakken kipfiletje gekruid met peper en zout > gesneden in kleine blokjes
- 1 hard gekookt eitje
- 2 soeplepels verse mayonaise
- 1 lepeltje currypoeder
- 1/4 appeltje > gesneden in mini blokjes
- eventueel wat bieslook en pijpajuin
Haal je mixer* uit en die lange beker die je er bij krijgt. Doe daarin het ei, de mosterd, de azijn, het water en giet de 1/2 liter olie erop. Zet de mixer erin en in minder dan 3 seconden heb je mayonaise! Kruid met peper en zout. Bon appétit!
* Opgelet : het is belangrijk dat je de juiste mixer gebruikt, hij moet aan de schroeven gedeeltelijk dicht zijn zodat de olie beetje per beetje in de massas komt.
Met 1/2 liter olie heb je natuurlijk een grote portie. Bewaar in een mooi potje in de koelkast. Weet iemand toevallig hoe lang je dit zo kan bewaren?
Verwarm de olie in een soeppan en laat hierin, in gedeelten, de spinazie slinken. Schenk de fond en 750 ml water erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de soep 1-2 minuten koken.
Pureer de soep en breng op smaak met zout, versgemalen peper en nootmuskaat. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf mooie krullen van de kaas. Schep op het laatst de yoghurt door de soep. Bestrooi met de kaaskrullen en basilicum.
Varianten :
Courgette-citroensoep
Vervang de spinazie door 2 courgettes in blokjes en laat ze 10 minuten doorkoken in plaats van 2 minuten. Roer war geraspte, gele citroenschil door de yoghurt. Volg verder het oorspronkelijke recept.
Doperwten-roomsoep
Vervang de spinazie door 250 gr doperwten en de yoghurt door 125 ml slagroom. Laat de kaas achterwege en pureer de soep met de slagroom er al in.
3 heerlijke soepjes! Bon appétit!