Pagina's

zaterdag 23 juli 2011

Aardbeienconfituur

 Had ik geweten dat confituur maken zo eenvoudig was dan waren dit niet mijn eerste potjes confituur ooit geweest! Het eenvoudige recept voor een eerste keer confituur maken luidt als volgt:

Voor 6 grote potten
Kuis 2 kg aardbeien en snij ze in kleine stukjes (in 4 bijvoorbeeld). Doe deze samen met 1,5 kg klontjes suiker in een grote pot en zet op een middelhoog vuur. Voeg hieraan ook het sap van 1 citroen toe. Laat koken en blijf vooral roeren! Vanaf dat het kookt moet je ongeveer een half uurtje roeren en dan is de confituur klaar! Giet de confituur in de potjes tot de ze helemaal vol zijn, draai er het deksel op en draai onmiddellijk om! Dit zorgt ervoor dat de potjes vacuüm gezogen wordt waardoor je de confituur langer kan bewaren.

Bon appétit! 
Ps: dit is uiteraard een heel eenvoudig recept, maar de confituur is echt heerlijk (iets te zoet volgens de man des huizes, maar volledig goedgekeurd door Lou). Voor meer verfijnde recepten kijk je best eens op het web of in een kookboek :)


Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...