Pagina's

vrijdag 7 maart 2014

rotterdam

Maandag en dinsdag gingen mama, Lou en ik op mini citytrip naar Rotterdam, volgens de New York Times een van de te bezoeken steden in 2014. Omdat Lou meeging stippelde ik voor elke dag een wandeling uit. Via Instagram kreeg ik heel wat leuke adresjes en ook via Pinterest vond ik goeie tips.

We logeerden in het citizen M hotel aan de Oude Haven. Een geweldig hotel, ik zou er meteen terug boeken en ben ook benieuwd naar andere citizen M hotels, o.a. in Amsterdam en Londen. Prachtige inrichting, super service (op ons bed lag een grote knuffel voor Lou!) en gezellig compacte kamers. De kamers zijn net zo breed als het bed, maar het bed is dan ook écht breed. We sliepen met 3 in datzelfde bed en hadden nog ruimte over!

Op maandag wandelden we over de Willemsbrug, langs de kaaien, richting Hotel New York, waar we de watertaxi richting overkant namen. Lou vond dit geweldig. Net om de hoek van Hotel NY is het Deliplein, vol lekkere eetadresjes. Wij hadden helaas niet voldoende tijd, maar dit plein zou een aanrader zijn! Eenmaal aan de overkant wandelden we richting de Oude en de Nieuwe Binnenweg en de Witte de Withstraat en de Schiedamse Vest. Daar zitten heel veel leuke restaurantjes maar ook mooie winkeltjes! Het Museumpark sloegen we over maar noteren we zeker voor de volgende keer. 's Avonds gingen we lekker italiaans eten bij Gusto.  

Op dinsdag keken we eerst wat tekenfilms in ons grote bed, echt genieten! Ik had bewust geen ontbijt geboekt in het hotel (al zag het er wel heel verzorgd uit) omdat ik liever bij Picknick wilde ontbijten, een ontbijt/brunch/lunchbar vlakbij het hotel. We aten er heerlijke Marokkaanse pannenkoekjes met oranjebloesem siroop en ovenverse croissants met huisgemaakte jam :) Daarna shopten we ons een weg door de Mariniersweg, Meenthof, Halhof en de Pannenkoekenstraat. Leuke adresjes daar zijn:
Brasserie Pierre, een echte Franse brasserie waar ze op maandag en dinsdag 'la grande bouffe' organiseren
- Depot Rotterdam, woonwinkel met o.a. Hay, Ferm Living enz.
- de Pasta Kantine in de Pannekoekstraat 22
- Urban Expresso Bar
- Louen, een lief boetiekje op de Nieuwemarkt waar ik een leuke sjaal kocht en er meteen een cursus sjaal-knopen bij kreeg :) De verkoopster gaf ons ook wat adresjes en dankzij haar gingen we heerlijk lunchen bij 1NUL8 op de Meent wat verderop.

Omdat Lou niet eindeloos wil winkelen met ons bezochten we speciaal voor hem de tijdelijke tentoonstelling 'Living Dinosaurs' (ook een tip die ik via Instagram kreeg). Levensgrote dinosaurussen die bewegen én geluid maken, de 4-jarige was onder de indruk :) Na de lunch slenterden we nog eens door de Koopgoot en de Lijnbaan (de Hema heeft er 3 verdiepingen en heel wat artikels die je bij ons niet vindt!) en net toen we bijna terug naar huis keerden zag ik een Tiger winkel. Ik leerde die winkel kennen via Mama van Vijf die er ooit eens over blogde na een reisje Kopenhagen. Ik zie het als de scandinavische Action maar dan beter. Ik kocht er een mandje vol kleurrijke en hippe spulletjes voor amper 20 euro. Op weg naar het hotel gingen we ook nog even binnen bij BonBon on the Block, de hipste kinderwinkel van Rotterdam vol mooie kleertjes van o.a. Beau Loves, Mini Rodini, Munster, enz.     

Nog enkele tips:
- Waar parkeren? Op deze site een handig overzicht van alle publieke parkings.
- Op zondag is het merendeel van de winkels open. Op maandag zijn dan weer heel wat winkels gesloten.
- Ik kreeg ook heel wat tips en leuke adresjes in de wijk het Oude Noorden. Maar dat is voor volgende keer, want ik ga zeker nog eens terug.


5 opmerkingen:

Renato zei

Ben echt jaloers, wil volgende keer zeker mee hoor!!!

Annick @ MinnieMie zei

Prachtige foto's...

Jozefien zei

Wat een hip tripje! Ik onthou je tips voor als ik nog eens in Rotterdam ben - de vorige keer was helaas maar een blitzbezoek.

Jozefien zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Pretty cool stuff zei

och wat een zalig verslag! sla ik op hoor!!! I♥Rotterdam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...