Pagina's

donderdag 20 maart 2008

Mascarpone cheesecake!


Zondag heb ik voor het eerst een cheesecake gemaakt. Eerst vreesde ik dat hij mislukt was, maar bleek later dat ik dat gewoon niet lust :)

Het recept is echt eenvoudig en komt uit "Mon cours de cuisine, La Pâtisserie - 70 recettes illustrés pas à pas"

Je hebt nodig :

- voor de bodem

75 g boter

40 g suiker

125 g koekjes (bv. Petit Beurre van LU)

- voor het beslag

390 g cream cheese (of platte kaas)

195 g mascarpone

220 g suiker

3 eieren

Als taartvorm gebruik je best een spanvorm met diameter 20 cm. De oven dien je voor te verwarmen op 150°C.

De bodem :

Laat de boter smelten op een laag vuurtje. Doe de koekjes in de blender en maal gedurende 1 minuut totdat je kruimels overhoudt. Meng de kruimels met de suiker en voeg de gesmolten boter toe. Meng alles goed met een vork en doe dit beslag in je vorm. Alles goed aanpletten met een lepel en voor 10 minuten in de koelkast zetten.

Het beslag :

Doe de platte kaas en de suiker in de blender en meng gedurende 1 minuut. Voeg daarna de mascarpone toe en meng nogmaals. Voeg daarna ei per ei toe en telkens blenden tot het ei volledig weg is.

Haal de taartvorm uit de koelkast en giet het beslag erin. Plaats in de oven, en zet eronder een pot water zodat de taart niet uitdroogt. Haal na 1u 15 min de taart uit de oven en laat afkoelen. Eenmaal afgekoeld doe je er een folietje over en laat je de taart nog een paar uurtjes rusten in de frigo (geduld is in dit geval noodzakelijk!) vooraleer je hem serveert.

*Bon appétit*

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...