Pagina's

zondag 1 maart 2009

Worstjes oender de duûnen

(foto : net voor het in de oven gaat)

Dit gerecht was de specialiteit van mijn bobonnetje! Worstjes onder de duinen, ofwel onder de puree. Het geheim van dit recept zit in een klein detail. Je kookt de aardappelen en terwijl bak je ook de worstjes (ik prefereer chipolata) in beste boter. Leg de gebakken worstjes in een schaal en spaar het vet uit je pan. Maak dan je puree en voeg dit vet hieraan toe! Serveer met gebakken appeltjes en geniet, dit is een delicatesse!

3 opmerkingen:

René C.L. zei

Héél lekker oud Blankenbergs recept maar het noemt "Worsten oender de duum" (duim) en niet duunen (duinen).
Wanneer maak je ze eens voor ons?

Juliette zei

Duimen?? Dat slaat toch nergens op! De duinen zijn toch de puree, zo heb ik het toch altijd geweten :)

Johan zei

Je mag waarschijnlijk gebruiken wat je wilt.

Duinen vanwege de witte aardappelpuree en duimen omdat het voor duimen en vingers van af te likken is. Als je het nog eens maakt mag je ons ook uitnodigen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...