Pagina's

woensdag 20 januari 2010

Mobiel voor de baby

Na mijn laatste bezoekje aan de gynaecoloog wist ik dat de baby niet van plan was om veel vroeger te komen, wat mij nog voldoende tijd gaf om een babykamermobiel te maken waarvan het ontwerp al een tijdje in mijn hoofd zat. Geïnspireerd door de knuffels en kleertjes van Salvor Fauna en na mijn eerste probeersel met transferpapier was ik nu klaar voor het échte werk! De mobiel zelf vond ik in een designwinkeltje in Brugge en is eigenlijk bedoeld om foto's aan te hangen, maar bleek stevig genoeg om er mini naaiwerkjes aan op te hangen.

De mini-handleiding:
1) Zoek een aantal leuke dieren op internet en bewerk de kleuren ervan met behulp van de computer
2) Pas het formaat aan tot ongeveer 10 x 10 cm en druk ze af op t-shirt transfer papier (o.a. te koop in de Hema)
3) Strijk de prentjes op witte katoen door stap voor stap de instructies te volgen zoals aangegeven!
4) Neem een even groot stukje blanco katoen en leg hierop het bedrukte stukje katoen met de prent naar onder. Naai dit samen en vergeet het lintje niet! Laat de onderkant open en draai alles binnenste buiten.
5) Vul nu het kussentje met losse kussenvulling en naai de onderkant dicht.
6) Hang alles op aan de mobiel en hang de mobiel d.m.v. een haakje aan het plafond. (Wij hebben hem tussen het bedje en de verzorgtafel gehangen zodat de baby er van alle kanten kan van genieten)

4 opmerkingen:

Renato zei

Prachtig!!!
Bijna professioneel gedaan!!!
Daddycook XXX

Anoniem zei

Gratitude is the sign of noble souls.

generic nolvadex

Anoniem zei

Hoi,
Ben zelf dringend op zoek naar zo'n hanger, en we wonen in het centrum van Brugge... weliswaar meer dan twee jaar later maar... wie weet... kan je het adresje (als het nog bestaat) eens doorgeven!
Bedankt!
Maaike

Juliette zei

Hey Maaike,
Het was dat hip klein winkeltje in de Geldmuntstraat schuin over Luc Duchêne. Helaas is die er niet meer, er zit nu een klerenwinkel denk ik. Misschien dat je zo'n systeem ook bij Expo of AVA kan vinden?
Je kan ook nog andere dingen gebruiken als mobieltje, zoals takjes of stokjes met lint errond. Ik kocht ooit ook eens zo'n rond plastiek ding in de HUBO dat gebruikt wordt om plantjes recht te laten groeien. In elk geval veel succes!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...