Pagina's

zaterdag 23 januari 2010

Serveerstersgeheimen

Ik hou van lezen en van gastronomie, maar ook van een kijkje achter-de-schermen-van. Het boek dat momenteel op mijn nachtkastje ligt, combineert deze 3 factoren en boeit van begin tot einde! (Met dank aan 'Daddycook' voor de tip ;-)

Titel: Serveerstersgeheimen - De smeuïge bekentenissen van een schaamteloze serveerster in een viersterrenrestaurant
Auteur: Phoebe Damrosch
Uitgeverij: Forum
Rug:
- Vraag de ober alsjeblief nooit wat hij of zij verder voor werk doet
- Zeg niet dat je voor iets allergisch bent als je het gewoon niet lekker vindt
- Stuur geen borden terug naar de keuken als ze al bijna leeg gegeten zijn
- Trek alsjeblief geen vieze gezichten als de specialiteiten worden opgenoemd

Phoebe Damrosch besloot om na haar studie tijdelijk aan de slag te gaan als serveerster in het prestigieuze New Yorkse viersterrenrestaurant Per Se. Het duurde niet lang voordat ze hoofd van de bediening was. Serveerstersgeheimen vertelt het verhaal van haar ervaringen: haar haat-liefdeverhouding met eten, haar affaire met de sommelier, en haar scherpe observaties van de felle concurrentie in de hectische wereld van de haute cuisine. Na het lezen van dit boek zul je nooit meer op dezelfde manier aan een restauranttafel zitten.

1 opmerking:

René C.L. zei

daddycook heeft nog veel van deze prachtige boeken in zijn foodiebibliotheek hoor!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...