Pagina's

zondag 2 mei 2010

Slabbetje, de handleidingDaar je met een kwielende baby in huis nooit genoeg slabbetjes kan hebben, wilde ik proberen eentje zelf te maken. Daar het op zich niet zo moeilijk lijkt om een slabbetje te maken, heb ik ook een patroontje getekend en tijdens de 'werken' voldoende foto's genomen om een mini-handleiding te maken. Het resultaat (voor- en achterkant op foto):

Stap 1 Het patroon. Het patroon is super simpel. Teken een cirkel van 15 cm doorsnede. Teken bovenaan, op 2cm van de rand, opnieuw een cirkel van 6,5 cm doorsnede. Snij dit alvast uit.

Stap 2 Pas daarna het papieren patroon rond je baby's hals en meet af hoever het linkerlipje ingekort moet worden zodat het slabbetje goed rond de hals past. (Bij grotere baby's of peuters kan je eventueel de kleine cirkel groter maken, 7 of 8 cm doorsnede)

Stap 3 Speld het patroon op handdoekstof en snij uit.

Stap 4 Speld het patroon nu op een ander (katoenen) stofje. Let op! Het patroon is niet symmetrisch dus dien je rekening te houden met voor- en achterkant van de stof! Snij uit.

Stap 5 Leg de uitgeknipte stofjes op elkaar (averechts op averechts) en speld het aan elkaar vast zodat het niet kan verschuiven bij het aannaaien van de biais.

Stap 6 Naai de biais rondom rond het slabbetje. Dit was een totaal nieuwe ervaring voor mij, maar dankzij de zeer duidelijke handleiding van Mme Zsa-Zsa liep het van een leien dakje!

Stap 7 Sla in elk lipje een drukknop. De handleiding daarvan staat gewoon op het doosje. Lijkt ingewikkeld maar is het niet.

Stap 8 Doe je baby het slabbetje aan, laat hem of haar een paar uurtjes kwielen, en gooi het daarna bij de andere honderd vuile slabbetjes in je wasmand ;-)

2 opmerkingen:

Renato zei

Wanneer gaat je kinderboetiek open???
XXX, papy

Landelijke Kinderopvang zei

heel leuk! omdat onthaalouders ook altijd slabbetjes tekort hebben, vermelden we je blog op onze kinderopvang-blog http://landelijkekinderopvang.blogspot.com/
veel dank!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...