Pagina's

zaterdag 25 september 2010

Proef London

Binnen een aantal weken gaan we voor een paar dagen naar Londen en ter voorbereiding van ons tripje ging ik in de bib eens in de reisgidsen snuisteren. Daar vond ik 'Proef Londen', de beste gastronomische reisgids die ik ooit las! Dit boek is echt alles-in-één: reis- & eetgids én kookboek. Per wijk staan alle hippe restaurantjes, leuke marktjes en lekkere eetwinkeltjes opgesomd met leuke anekdotes en praktische info. Daartussen staan nog eens receptjes van gerechten die je in de restaurants in kwestie kan eten. 

Auteur: Terence Conran & Peter Prescott
Uitgeverij: Kosmos uitgeverij
Rug: Op culinair gebied is Londen een van de spannendste steden ter wereld. Geen enkele stad heeft de afgelopen jaren zo'n kwaliteitsimpuls gekend en geen enkele stad kent zoveel verschillende restaurants. Van verfijnd Japans tot authentiek Chinees, van klassiek Brits tot sfeervol Italiaans, en van traditioneel Frans tot stevig pub-eten: je vindt het allemaal in Londen. Proef Londen is geen restaurantgids, maar een boek over eten en over de mensen die het bereiden en verkopen en er met liefde over vertellen. Elk opgenomen adres is geselecteerd op kwaliteit, originaliteit, sfeer en bovenal onderhoudende persoonlijkheden - van de beste pie and mash-winkels in Oost-Londen tot de haute-cuisine en kunstzinnige levensmiddelenzaken in Mayfair.
Proef Londen bevat ruim zestig recepten van gerenommeerde restaurants, zoals Gegrilde perziken met amaretto van The River Cafe, Geroosterde lamsrack met doperwtenscheuten en muntpesto van The Cow, Sorbet van bosaardbeien met kruisbessen-expressocompote van The Providores, Yellowtail sashimi met gele-jalapenodressing van Ubon by Nobu en Ceviche van oesters met komkommer en dille van Bibendum. Veel recepten zijn van absolute topkoks, onder wie Sam & Sam Clark, Richard Corrigan en Jamie Oliver. Maar ook vind je recepten van stevige pubgerechten, zoals Steak sandwich van The Eagle en Gegrild runderribstuk met gesmoorde sjalotjes, rode wijn en dunne frietjes van The Palmerson. Elk restaurant is voorzien van adresgegevens en kun je vinden op de kaart aan de binnenzijde van het omslag. Alle foto's van de restaurants en het eten zijn speciaal voor in dit boek gemaakt.

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...