Pagina's

woensdag 9 maart 2011

Antwerpen

Maandag trok ik met mama nog eens naar Antwerpen. In het eerste lentezonnetje genoten we van alles wat de hipste stad van het land te bieden heeft: design, mode & lekker eten! Een mini-verslagje met enkele shop-tips:

We parkeren de wagen altijd op 't Zuid, de meest trendy buurt van 't Stad. Daar kan je gratis parkeren en gezellig ontbijten in l'Entrepot du Congo of bij Zurich, waar wij gingen. 

Voor de mensen uit de buurt van Brugge, neem de baan Knokke-Antwerpen en volg steeds Antwerpen centrum, neem de Kennedy-tunnel en neem onmiddellijk na de tunnel de afrit rechts (Hoboken), hou links aan, rij door de tunnel onder het gerechtsgebouw en sla aan het eerstvolgende kruispunt linksaf, daarna bereik je een rondpunt, rij rechtdoor, bij het tweede rondpunt sla je rechtsaf. Op tik gewoon Vlaamse Kaai in op de gps :)

Shop-tips op 't Zuid zijn:
De Prinses op De Erwt *kids* - Graaf Van Egmontstraat 1
Clinic *conceptstore* - De Burburestraat 5
Kaai Design *interior* - Vlaamse Kaai 45
Kids On The Docks *kids* - Vlaamse Kaai 27

Om naar het centrum te wandelen nemen wij meestal de Kloosterstraat. Op nr. 160 zit Limonsoda, een leuk schoenenwinkeltje voor kids, op nr. 90 vind je de (nieuwe) conceptstore Your, ook een bezoekje waard!

Sla dan rechts af aan de Steenhouwersvest om zo uit de komen op de kruising van de Nationalestraat, de Kammenstraat en de Lombardenvest. En nu wordt het moeilijk... Het aantal leuke winkels per vierkante kilometer stijgt waardoor het moeilijk kiezen wordt :) In de Kammenstraat vind je de meer jongere merken zoals Pepe Jeans, All Saints, Guess, Miss Sixty, enz. Als je fan bent van Essentiel, op nr. 56 zit een Essentiel outlet store! 

Loop eerder door de Lombardenvest, langs Scotch & Soda, richting wat wij "de straatjes" noemen. Dat zijn 4 autovrije straatjes die op eenzelfde pleintje uitkomen vol gezellige winkeltjes! Ga nog snel eens langs bij Brussel, op nr. 10 in de Lombardenstraat. Een kinderwinkeltje met kleurrijke merken zoals Maan, Kids Case, Le fabuleux Marcel de Bruxelles, Max&Lola, Aymara,...  
(Maan stockverkoop komt er aan in april, kom geregeld eens langs om de flyer niet te missen!) 

Met een beetje geluk is het nu ongeveer middag en kan je gaan lunchen bij Hungry Henrietta. Bij mooi weer kan je trouwens op het terras eten!

In de straatjes ben je wel een uurtje zoet. Het ene leuke winkeltje volgt het andere op. Enkele tips:
De Groene wolk *kids* - Korte Gasthuisstraat 22
De Kleine Wolk *baby* - Lombardenvest 66
Duizendpoot *kids shoes* - Scheldestraat 90

De Meir laten we meestal voor wat ze is. Wel gaan we altijd eens tot aan de Stadsfeestzaal, een shoppingcentrum met een ingang aan de Meir en ook aan Hopland. Je vindt er onder andere een winkel van COS, het luxe-broertje van H&M. 

In Hopland zit ook Horta, een top-lunch-adresje. Probeer de Crispy Chicken Salad of de echte Amerikaanse hamburger!

Sla ook de Schutterhofstraat niet over. Daar vindt je o.a. Princess Tam-Tam, IKKS, Zadig & Voltaire enz.


Terugkeren naar 't Zuid doe je via de Nationalestraat, waar nog heel wat leuke boetiekjes zitten:
m0851 *accessoires* - Nationalestraat 45
Sissy Boy *clothes, accessoires, interior* - Nationalestraat 36
Julija's shop *stofjes!* - Nationalestraat 118

Je kan er natuurlijk ook een citytripje in eigen land van maken en een nachtje boeken in een van de vele b&b's om dan 's avonds aan het Zuid lekker te gaan eten! Als je er dan toch 2 dagen bent breng dan zeker ook een bezoekje aan een van Antwerpens musea: het KMSKA (het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten), het gloednieuwe MAS (Museum aan de Stroom), het MoMu (Modemuseum, ook leuk lunch-adresje!), het MuHKA (het Museum van Hedendaagse Kunst) of het Fotomuseum. En voor de kids blijft de Zoo natuurlijk een topper!

9 opmerkingen:

Unknown zei

Dat allemaal in één dag? Wauw.

Maar supermerci voor de adresjes...hier staat binnenkort een dagje A'pen met de vriendinnen gepland.
En als de eerste lentezon eraan komt, trek ik er eens op mijn eentje naar uit!...met een uitprint van deze pagina in mijn hand.

Noëmi zei

hungry henrietta is geweldig! Maar wel opletten, want in het weekend en in de vakanties zijn ze niet open... Maar aan de overkant kan je dan superlekkere broodjes en salades gaan eten... =)
(beide eigenaars zijn goede vrienden, dus geen concurentie ;) )

Cathy zei

Tof al die leuke adresjes ,en wat was jullie buit??
greetzzz

Juliette zei

@ Cathy: het doel was eigl om nog eens iets voor mezelf te kopen, maar de buit was -zoals gewoonlijk- volledig voor Lou: een jasje van Little Marc Jabobs van bij de Kleine Wolk, een echt Marcelletje voor deze zomer van bij Brussel en een volkswagenbusje om mee te spelen van bij Sissy Boy. Bij Julija's shop wilde ik een japans patronenboekje meenemen, maar kon niet kiezen :(

Renato zei

Proficiat daughter, zelden zo een professioneel verslag gelezenin een magazine!
Een dezer dagen wordt je ontdekt door een scout en danis je carrière gemaakt!
XXX, papy

Juliette zei

@ papa: LOL!! Zo lang jij fan blijft ben ik gelukkig :)

Stikkelien zei

Heb ik chanse, eind april staat er een citytrip gepland naar ons eigenste Antwerpen. Je adresjes zijn meer dan welkom!

an zei

zo leuk, ik loop hier geregeld overal binnen, ... ik ben van Antwerpen :-) Maar als ik dat hier zo netjes en enthousiast beschreven zie staan krijg ik zin in een citytripje in m'n eigen stad met uw lijstje in de hand :-)

an zei

nog een kleine tip: als je parkeert op 't Zuid ben je vlakbij The Gelato Factory, de lekkerste homemade ijsjes van Antwerpen en ver daarbuiten!! (echt zoals in Italië)

The Gelato Factory - Verschansingsstraat 7
www.gelatofactory.be

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...