Pagina's

woensdag 17 augustus 2011

Het slabbetje, lichtjes aangepast

Gisteren was er weer een uiterst productieve Studio Stik-bijeenkomst! De meeste dames maakten een broekje, maar ik maakte nog enkele slabbetjes voor Lou. Hij kan dan misschien al flink kleuren, proper eten en drinken is nog niet voor meteen vrees ik. 

Ik paste het oorspronkelijke patroon iets aan. Omdat de drukknoopjes na een tijdje durven los te komen besloot ik om die te vervangen door een (biais)lintje. 

De handleiding verandert hierdoor lichtjes:
- Teken het patroon uit zoals hier omschreven. Neem voor de hals een cirkel van 5,5 cm, dat zal volstaan gezien het slabbetje nu sluit door middel van een strikje.
- Knip dit patroon uit op 2 verschillende stofjes (voor- & achterkant). Ik gebruik graag badhanddoekstof voor de achterkant, handig om die vuile mondjes af te kuisen.
- Leg deze twee stofjes met de mooie kant op elkaar en naai dicht aan de buitenrand. Laat de hals open en draai binnenstebuiten langs deze opening.
- Naai nu met biais deze opening dicht. Let erop dat je toch een 25-tal cm lint overhoudt om te kunnen strikken.

Ik maakte gisteren deze 4 slabbetjes, met stofjes van o.a. Vermiljoen en Noeks

2 opmerkingen:

Marlies zei

Heel heel mooi! De vorm van de slabben zijn schitterend, ik pleeg wel eens plagiaat denk ik!
Was idd. heel gezellig gisterenavond bij Studio Stik. En nu weet ik het weer wat herkenbaar was..., Nore heeft ook een rugzakje uit de collectie van Skip Hop, de muis. Groetjes, Marlies

Marlies zei

"is" schitterend bedoel ik:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...