Pagina's

vrijdag 21 maart 2008

Chicklit!


Chicklit is de afkorting van chick literature. Boeken voor en meestal ook door vrouwen geschreven. Een chicklitboek is voor mij ideale bed & bad lectuur : echte feelgood verhalen over liefde, vriendschap, en typische situaties waarin wij vrouwen dagelijks terecht komen.

De boeken van de engelse schrijfster
Sophie Kinsella zijn pure chicklit. Haar bekendste werk is de Shopaholic reeks. Hoofdpersonage is Becky Bloomwood, journaliste en voltijds shopaholic. De reeks bestaat uit 5 delen : Shopaholic!, Shopaholic! in alle staten, Shopaholic! zegt ja, Shopalicious! en Shopaholic! en baby. De 5 delen volgen elkaar op en zijn 1 voor 1 hilarisch! Daarnaast schreef Kinsella ook nog Hou je mond!, Aanpakken! en onlangs verscheen haar laatste roman Ken je me nog?. Stuk voor stuk allemaal aanraders voor wie een vlot en vooral grappig boek wil lezen!

Titel : Ken je me nog?
Auteur : Sophie Kinsella
Uitgeverij : The House of Books
Rug : Na een auto-ongeluk ontwaakt Lexi in het ziekenhuis met geheugenverlies. Tot haar verbijstering is het geen 2004 meer maar 2007. Lexi is nu achtentwintig, geen verkoopster meer maar directeur en... ze is getrouwd! Met en knappe miljonair! Lexi weet zeker dat haar huwelijk met Eric wel goed zit - als ze hem beter heeft leren kennen. Hij blijkt alleen een paar eigenaardige trekjes te hebben. En haar personeel noemt haar 'de Cobra'. Gaandeweg ontdekt Lexi steeds meer barsten in haar perfecte leventje. Een sexy, rommelig geklede man brengt extra explosief nieuws. Zijn naam is Jon en hij beweert haar geheime minnaar te zijn. Wat is er toch allemaal aan de hand? Zal Lexi ooit haar geheugen terugkrijgen? En met wie zou ze dan de Mont Blanc willen beklimmen?

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...