Pagina's

zondag 6 april 2008

Paprikasoep!


Gisteren voor de eerste maal paprikasoep gemaakt! In tegenstelling tot velen vind ik paprika's echt lekkere pittige groenten, vooral de groene zijn zo fris!

Voor 2,5 l heerlijke paprikasoep heb je nodig :

1 grote ui

2 teentjes look

1 prei

3 groene paprika's

een handje vol verse basilicumblaadjes

(1 aardappel)

Snij de ui fijn en stoof in een beetje olijfolie of boter. Plet de 2 teentjes look met een mes en doe ze erbij. Snij de prei doormidden en in stukjes van 1 cm, goed wassen!, en stoof samen met de ui en de look. Haal de pitten uit de paprika's en snij in stukjes van 1 cm, laat 5 min meestoven en voeg dan ongeveer 2 l water toe. Vergeet niet enkele bouillonblokjes toe te voegen aan het water, ik nam 2 blokjes groentenbouillon en 1 blokje kippenbouillon. Voeg dan de basilicumblaadjes toe en zet de soep op een laag vuurtje. Laat een klein uurtje 'burrelen' en dan kan je de soep mixen! (De aardappel is facultatief, dient vooral om de soep een beetje te dikken)

Lust je liever rode paprika's? Vervang de ingrediënten dan door ui, look, 3 tomaten of 1 blik gepelde tomaten en 3 rode paprikas en werk af met een beetje basilicum en oregano.

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...