Pagina's

zondag 11 januari 2009

Damse vaart


Marlies en ik op de Damse Vaart!

4 opmerkingen:

marliesparmentier zei

Hier dat boek waar ik het over had: Julie en Julia van Julie Powell.

http://koken.blog.nl/files/2008/12/julieenjulia.jpg

Een jonge vrouw, een oud kookboek en een zolderkamer in hartje New York. Dat staat op de kaft van het boek Julie en Julia van Julie Powell. En dat is precies waar het boek over gaat.
Zonder noemenswaardige kookervaring besluit een secretaresse om alle 524 recepten uit een oud Frans kookboek na te gaan koken. En wel binnen een jaar. Over dit Julie/Julia-project hield ze op aanraden van haar man een foodblog bij, na het jaar kwam het boek uit en volgend jaar kan je de film (met o.a. Meryl Streep) gaan bekijken.

Julie en Julia
Het boek gaat over het Julie kookt Julia-project. Dus lezen we over Julies stomme baantje, over haar vrienden, over haar gedachten en natuurlijk vooral over haar succesvolle en ook minder succesvolle capriolen in de keuken. De gerechten hoeven niet perse te lukken, maar moeten wel allemaal minimaal 1x gemaakt worden. En omdat de Franse keuken nogal wat bewerkelijke gerechten kent, eten Julie en haar man niet vaak voor 10 uur ’s avonds. En de volgende ochtend blogt ze over hoe het er in de keuken aan toe ging. De hoogbejaarde Julia Child laat desgevraagd aan een journalist weten dat ze maar niet goed begrijpt waar Julie Powell mee bezig is.

Renato zei

Wil ik ookwel eens lezen hoor, zeg is Julie Powell misschien je artiestennaam? Er zijn zoveel gelijkenissen met je foodie bestaan!
Greetz,
Daddycook

marliesparmentier zei

De gelijkenissen zijn echt bizar hé... ;-)

Juliette zei

Ik MOET dat boek lezen! Klinkt echt leuk, de gelijkenissen zijn er inderdaad :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...