Pagina's

zaterdag 2 mei 2009

Spinaziesoep

Maandelijks krijgen we de Allerhande in de bus, het maandelijke tijdschrift van Albert Heijn. I love it! Het is helemaal gratis en met 165 blz is het dikker dan de meeste kookmagazines! In april viel mijn oog op het recept van spinaziesoep. Kan niet anders dan lekker zijn!

Dit heb je nodig :
2 el olijfolie
1 zak panklare spinazie (300 gr)
2 potten gevogeltefond (à 380 ml)
100 gr Grana Padano
100 ml Griekse yoghurt (10% vet)
1 bakje basilicum (15 gr), fijngesneden

Verwarm de olie in een soeppan en laat hierin, in gedeelten, de spinazie slinken. Schenk de fond en 750 ml water erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de soep 1-2 minuten koken.

Pureer de soep en breng op smaak met zout, versgemalen peper en nootmuskaat. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf mooie krullen van de kaas. Schep op het laatst de yoghurt door de soep. Bestrooi met de kaaskrullen en basilicum.

Varianten :

Courgette-citroensoep

Vervang de spinazie door 2 courgettes in blokjes en laat ze 10 minuten doorkoken in plaats van 2 minuten. Roer war geraspte, gele citroenschil door de yoghurt. Volg verder het oorspronkelijke recept.

Doperwten-roomsoep

Vervang de spinazie door 250 gr doperwten en de yoghurt door 125 ml slagroom. Laat de kaas achterwege en pureer de soep met de slagroom er al in.

3 heerlijke soepjes! Bon appétit!

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik ben zaterdagavond naar de Albert Hein geweest!!
xxxx
Je trouwe lezeres Elise

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...