Pagina's

donderdag 7 mei 2009

Wok!

Ik maak bijna nooit 'wok' omdat het zo lang duurt om al die groentjes te snijden. Tegen mijn principes in heb ik vandaag dan toch maar eens een zakje wokgroenten (niet bevrozen, in de groenten- en fruitafdeling in Delhaize) gekocht, en het is verbluffend hoe je in amper 15 minuten een lekkere wokschotel kan maken!

Dit heb je nodig voor 2 personen:

Rijst (mijn voorkeur gaat naar basmati)
2 kippenfilets
1 zakje wokgroenten
1 zakje wokkruiden (eveneens te koop in Delhaize, afdeling kruiden > er zijn verschillende soorten : tropical wok, curry wok, oriental wok,...)
2 eetlepels wokolie (eveneens te koop in Delhaize, geeft extra smaak aan het gerecht)

Snijd de kip in kleine blokjes. Laat je wok eerst heel warm worden met 1 à 2 eetlepels wokolie. Doe de kippenblokjes in de wok en voeg een klein beetje wokkruiden toe. Laat 3 minuten bakken. Voeg daarna de groentjes toe alsook de rest van de wokkruiden. Bak nog 3 minuutjes aan en het is al klaar! Bon appétit!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Hey
Ik weet niet hoe het komt maar ik kan echt niet goed wokken. Ofwel is de smaak te flauw ofwel te pikant, te droog...ofwel met massas kruiden en zo dat hier bijna niet te vinden zijn...
Tips?
Haha tis lik na de flair ofzo dat ik schrijf.

Dikke zoen
Elise

Juliette zei

Elise, ik had echt volledig hetzelfde probleem,... tot gisteravond! Probeer het eens zoals ik het gemaakt heb, zal zeker lukken! En anders moeten jullie maar eens wok komen eten, dan toon ik het je :)
Kus,
Juliette.

Anoniem zei

Deal!!

Anoniem zei

Leuke tip voor in de wok:
Scampi's aanbakken, potje boursin quisine erbij (zwarter pepers vind ik het beste), en rijst.In tien minuten klaar, en super lekker.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...