Pagina's

vrijdag 30 juli 2010

Justin Lévy & Smonkyou!


Afgelopen week heb ik 2 leuke ontdekkingen gedaan! 


1) De eerste ontdekking heet Justine Lévy. Tijdens ons bijna wekelijkse zaterdaguitstapje naar Brugge ging ik de Fnac binnen, rechtstreeks naar de 3de verdieping, en merkte dat de kook- en interieurboeken van plaats hadden gewisseld met de romans. Op zoek naar de chicklits passeerde ik langs de 'vertaalde lectuur' en mijn oog viel op een boek van Justine Lévy. Ik had nl. al eerder boeken gelezen van de Frans auteur Marc Lévy (geen familie bleek achteraf). Het boek heette 'Niets aan de hand' en op de rug las ik dat dit boek maanden lang het best verkochte boek in Frankrijk was, en dat in de periode van de Da Vinci Code! Alle boeken van J. Lévy zijn deels haar eigen leven, deels aangedikt om het de moeite waard te maken ze te lezen. Het boek 'Rien de grave' (originele franse titel) gaat over de breuk met haar echtgenoot Raphaël Enthoven, die haar liet zitten voor niemand minder dan mevrouw Carla Bruni. Haar schrijfstijl is cru, herkenbaar en leest vlot! Ik hoop dat de vertalingen net zo goed zijn, want zelf lees ik ze in het frans. Ik ben nu bezig in, ik denk haar laatste boek, 'Mauvaise Fille' en heb al een paar avonden moeite om te stoppen met lezen, desondanks het een enorm triestig verhaal is, maar het is gewoon zo goed geschreven. 
2. Mijn tweede ontdekking is 'Smonkyou - a story about being a dad'. Het is de blog van Kenny Friedman uit Minnaepolis, die op 22/01/10 voor de eerste keer vader werd van een zoontje Miloh. Miloh is dus net een weekje ouder dan Lou, wat deze ontdekking natuurlijk zo speciaal maakte! Kenny begon met zijn blog toen hij vernam dat zijn vrouw zwanger was en deelt sindsdien bijna dagelijks zijn ervaringen als vader. Net als bij een boek ben ik bij het begin begonnen, of bij zijn eerste post ergens in juli 2009. Ik zit nu in oktober 2009 en het leest echt als een trein! Ik heb al en paar keer luidop moeten lachen, zo hilarisch is het! Sommige stukken zijn ook zo herkenbaar, hij schrijft bv. dat hij alles doet om commerciële Disney 'crap' ver van Miloh's bedje te houden. Bij ons geldt ook een anti-Studio-100-policy :) Kenny heeft een sarcastische kijk op de wondere wereld van baby's heeft daarbij een paar specifieke standpunten wanneer het op opvoeding aankomt (hij volgt o.a. de methodes van Montesorri). De onderwerpen zijn heel gevarieerd, waardoor zijn 'dagboek' niet eentonig wordt. Ik kwam deze blog tegen bij de links van een andere blogger. Mocht je zelf ook een aantal leuke blogs willen leren kennen, klik dan op de links links in beeld :) (netjes opgedeeld in categorieën) 

2 opmerkingen:

kenny zei

HI. I saw that you linked to my blog smonk you. Thanks. I'm glad you found it and that you like it.

Thanks for the kind words and link!

sofia zei

wij hadden dat ook, geen plop, cars, bumba toestanden voor ons hoor! Maar ja, kindjes worden groot en beginnen een eigen willetje te hebben. Wacht tot lou je met die grote ogen aankijkt als hij dat plopknuffeltje wil hebben. Gevolg: 1 september: boekentas plop voor mattis, zelf mogen kiezen. Wat doe je eraan! hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...