Pagina's

woensdag 27 oktober 2010

HalloweenToen ik vorige week in de supermarkt al die pompoenen zag liggen kon ik het niet laten er eentje mee te nemen. Voor de gezelligheid eerder, want pompoen is zeker niet mijn favoriete groente. Nu die pompoen al een tijdje in de keuken lag (en ondertussen Lou zijn favoriete speeltje geworden was) begon het te kriebelen om er een echte Halloween pumpkin van te maken! Ik deed wat research en dit is het resultaat.

Wat heb je nodig:
- pompoen *
- sponsje en wat water
- soeplepel
- gekarteld keukenmes of scherp cuttermes
- kaarsje
* Let erop wanneer je de pompoen koopt dat hij stabiel is en niet al te veel plekken heeft

Mini-handleiding:
1. Was de pompoen goed af met een sponsje en eventueel wat water en zeep.
2. Snij rond de steel een gat van ongeveer 10 à 15 cm diameter of net groot genoeg om de pompoen te kunnen leeghalen.
3. Haal er alle pitjes en vruchtvlees uit (ben zeker dat je dat voor een of ander recept nog kan gebruiken, maar dat zal je niet op deze blog terugvinden ;)
4. Schraap nu met de lepel de pompoen leeg tot alles mooi effen is. Schraap nog wat meer weg, hoe dunner de pompoen, hoe gemakkelijker je er nadien de ogen en mond zal kunnen uitsnijden.
5. Was opnieuw eens goed af.
6. Kies welk gezicht je aan je pompoen wil geven (scary, funny, ...). Op google vind je oneindig veel inspiratie voor verschillende ogen, neuzen, monden en tanden!
7. Teken lichtjes met een (uitwisbare) stift of balpen de uit te snijden delen op de pompoen. 
8. Snij alles zorgvuldig uit. En schraap eventueel nog extra pompoenvlees weg.
9. Veeg indien nodig met een vochtig doekje de inktlijntjes weg.
10. Kaarsje erin en hoedje er terug op. *
* De pompoen is redelijk vochtig waardoor het kaarsje in principe niet gevaarlijk is. Wat je kan doen is in het dekseltje een klein luchtgaatje maken, zo vermijd je ook dat de binnenkant van de pompoen zwart wordt.

Nu maar hopen dat de kinderen uit de straat onze pompoen leuk gaan vinden! Noodgedwongen gaan we dit jaar een blaadje aan de deur hangen waar zoiets als dit zal op staan: Happy Halloween! Trick or treat :) Niet aanbellen aan de deur want onze baby slaapt, ssshhhht! Maar neem gerust een lolly of snoepje uit de mand! 

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...