Pagina's

zondag 27 februari 2011

Rijsel

Om de zoveel maanden gaan we eens naar Rijsel, het is maar klein uurtje rijden en je voelt je toch eventjes in het buitenland. Gisteren namen we Lou voor het eerst mee naar Frankrijk! 
Mini-reportage:

De dag begint met een heerlijke croissant van bij Paul. Dan wat inkopen doen bij Carrefour: ik koop er altijd koekjes die je hier niet vindt :) Dan nog wat rondlopen in Euralille, waar we ook de wagen parkeren.


's Middags gingen we lunchen bij Le Pain Quotidien, Lou zijn lievelingsadresje. Dit is de eerste keer dat we in Rijsel naar LPQ gingen, maar met Lou wilden we op zeker spelen. 


Even poseren bij de reuze-bloempotten op het pleintje voor Le Pain Quotidien.


Leuke etalage in de straatjes van het oude Rijsel.


Schuilen voor de regen, en Lou die de paraplu niet meer wilde loslaten :)

We kochten wat nieuwe kleertjes voor Lou, o.a. bij Zabou, echt een prachtig kinderboetiekje met originele merken als Bonton, Finger in the Nose, Bensimon, Bellerose en Little Marc Jacobs (lovely!). We vonden ook een mooie pyjama bij Du Pareil Au Meme, een goedkope keten waar je soms vrolijke kleurtjes en prints kan vinden! Ik ga ook altijd eens langs bij Gap omdat er in de jongenscolectie altijd wel enkele leuke stukken zitten.


 
Steevaste stops zijn ook Habitat en Le Furêt du Nord op la Grande Place, de grootste boekenwinkel van Europa. Het aanbod is er echt oneindig, voor de kleintjes is de afdeling 0-3 jaar te vergelijken met een grote Standaard boekenwinkel hier! Lou wordt 2-talig opgevoed dus kopen we ook regelmatig Franse boekjes voor hem. We namen nog een exemplaar van Caca Boudin mee zodat hij er zowel bij oma & opa als bij mamie & papie van kan genieten. Ik kocht er een boekje uit de reeks 'Mes carnets de couture' om zelf bloesjes te kunnen maken voor de komende lente/zomer. De modellen zijn heel eenvoudig en ook de handleiding lijkt logisch. Wordt vervolgd...

Ik kijk al uit naar ons volgende uitstapje naar Rijsel, hopelijk is het dan iets mooier weer :)

1 opmerking:

Unknown zei

Ik voel plots de drang opkomen om sito presto naar Rijsel te vertrekken.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...