Pagina's

zondag 3 februari 2013

Grote gele bed

Ik zou evengoed wat Duplo of Playmobil kunnen kopen, maar vorig jaar legde ik de lat al wat hoger voor Lou's verjaardagskado's. Dit jaar was het tijd voor een groot bed! We kozen bewust niet voor een tussenmodel, maar voor een 1-persoonsbed. Na wat research on the web, haalde Ikea het toch van de duurdere designbedjes, maar niet zonder dat ik er een eigen touch aan gaf. Lou werd ook betrokken bij het project "grote bed" en koos resoluut voor geel, zijn lievelingskleur :) Ik haalde wat schragen bij de schoonouders, eiste de berging op bij de ouders (2x dank) en bracht gedurende een week elke avond door in mijn geïmproviseerd atelier. 22 balkjes, 7 planken, elk 3 lagen, ik had het misschien wat onderschat. Maar de voldoening was groot toen Lou aan de vooravond van zijn 3de verjaardag helemaal uit zijn dak ging toen hij zijn grote gele bed aantrof in zijn kamer.


Het model heet KURA en wat er zo leuk aan is, is dat het bed keerbaar is. Vanaf 6 jaar (dat is wat Ikea aanraadt) kan het bed gekeerd worden tot een hoogslaper met eronder ruimte voor een speel- of leeshoekje.


Persoonlijk had ik eerder voor witte lak gekozen, in combinatie met zwarte krijtbordverf voor de planken, maar eenmaal bezig vond ik het geel wel wat hebben. Het resultaat bleek prachtig samen te gaan met de donsovertrek Dotty Yellow van Ferm Living! 


En niet het trapje bleek het leukst te zijn, maar wel de geheime ruimte onder het bed :)

27 opmerkingen:

Pretty cool stuff zei

Machtig mmoi Julie!!!

Luiza Ioana Photography zei

Ma echt fantastisch gedaan !

CarlaK.be zei

Prachtig !
Uw schilderwerk loont de moeite, echt schitterend!
Liefs!

Unknown zei

Wat een leuk eindresultaat!

liefs,
Samantha

Vero zei

amai zeg wat een werk maar prachtig!!!

wannesraps zei

mooie kleur heeft zoonlief gekozen en ja dat geheime `kamertje` onder zijn bed, daar gaat ie nog uren doorbrengen, zeker als hij nog een zaklamp kado krijgt!
Maren

deSTOeFFERIJ zei

mooi! wij hebben hier het behangpapier van die bomen, schoon he.

mama saartje zei

dat bed staat hier ook hoog op het kanshebberslijstje voor de zoon. Die geheime ruimte, die had ik echter nog nooit gezien, wat leuk!

Guy en Dina zei

Zo moet dat met een Ikeabed...een persoonlijke touch maakt het gewoon af! Sjiek gedaan... hoewel ik ook voor jouw versie zou gaan ;-)

emmaenmona zei

Dat vind ik nu eens cool, zie. Echt gaan voor creativiteit!
Het resultaat is zo mooi! En eens in de week knoop je een dweil rond Lou en schuif je hem onder het bed :-)

Juliette zei

Lol Griet, had zo ver nog niet gedacht :) Merci voor de tip!

Neel zei

Heel mooi gedaan!
ik ben jaloers dat uw zoon zijn lievelingskleur geel is....

Unknown zei

Machtig!

Agata zei

mooi ! geel is so leuk!

Ellebel zei

Geel is eigenlijk helemaal niet mijn kleur, maar dit ziet er fantastisch uit, wat verf al niet kan doen. Ik ga hem onthouden, want mijn dochter heeft hetzelfde bed, en dit jaar gaat ie waarschijnlijk naar mijn zoontje van 5 jaar. Hij is nu nog in de originele kleuren, maar een andere kleur is zeker de moeite waard!!

Groetjes van Ellebel

Pam zei

super idee hier voor Finn ook op zoek naar een leuk bed

Sweet Sienna Hope zei

Zo een tof kamertje en je eigen touch aan geven maakt het ook weer net dat tikkeltje meer!knap gedaan

Indruk zei

Wat een fris geheel zo! Ik denk dat je na deze klus eventjes geen gele verf meer kan zien. Wat zal dat een hoop werk geweest zijn. Maar zo'n blij gezichtje is het natuurlijk allemaal waard.

Helena C zei

Great! I think yellow is nice for a child's room

mija zei

Mooi bed in het geel, schattig!!!
gr mija

Pretty cool stuff zei

Heb je gemist gister op studio stik!

Eatlovemerry zei

That's so lovely! X

Ellen zei

Heel mooi geworden!

Sara zei

Mooi gedaan! Lekker fris kleurtje!
Ik weet niet of je deze reactie nog leest (anderhalf jaar later), maar ik ben erg benieuwd hoe je de planken hebt geverfd. Moest er eerst een onderlaag op? Of meteen lak? En welke soort dekt dan zo goed? Die coating van Ikea lijkt mij nl zo lastig om overheen te schilderen, of valt dat mee?
Dank alvast

Juliette zei

Hi Sara, ja hoor, ik krijg elke comment in mijn mailbox binnen :) Die houten latjes zijn niet voorgelakt, dus deze schilderde ik eerst over met een witte houtprimer en dan 2 lagen gele lak. Een hele klus aangezien je maar 2 zijden per keer kan schilderen en dan moet later drogen... Ik heb er 6 avonden aan geschilderd :) Veel succes, het resultaat is het waard!

Sara zei

Ha, fijn dat je mijn bericht binnen krijgt! Ik bedoelde eigenlijk de zijpanelen (misschien was ik niet duidelijk met 'planken'), die in dat lelijke blauw dus. Had je daar een primer voor nodig? Ik ben van plan om de rest gewoon hout te laten, heb namelijk ook nog wat plinten liggen die liggen te wachten om geschilderd te worden ;-)

Juliette zei

Ah dat lelijke blauw bedoel je :) Idem, witte houtprimer en dan 2 lagen lak :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...