Pagina's

zondag 17 maart 2013

Londen '13

De conclusie van ons tripje naar Londen was dat we niet zo lang gaan wachten om nog eens terug te gaan. Uiteindelijk sta je er in geen tijd en terwijl ben je er toch echt eens uit. Lou ging logeren bij zijn grootouders en Stijn en ik genoten van 3 dagen quality time! 

We logeerden in hotel Park Plaza Westminster Bridge. Met zicht op de Big Ben en een dikke negen als score op booking.com boekten we zekerheid :) En het loonde! Prachtige kamer, met ruim bed, douche én bad, een heerlijk ontbijtbuffet en uitermate vriendelijk personeel. Een aanrader!

Dit was het zicht vanuit de lobby. Ook vanuit onze kamer hadden we zicht op de beroemde toren, maar dan moest je je nek al wat meer strekken ;) 

We vertrokken op donderdagochtend en keerden zaterdagnamiddag terug. De eerste halve dag gingen we naar Covent Garden, altijd gezellig. De vrijdagochtend deden we Soho en Carnaby Street en in de namiddag Spitalfields Market. En de zaterdagochtend gingen we naar Harrods (voor een voorraadje thee) en ook nog snel naar Seven Dials (net naast Covent Garden). Allemaal leuke wijken met voldoende winkels en restaurantjes!  


We genoten van heel wat latte's, signature hot chocolates en frappuccino's bij Starbucks. En in Engeland is Stijn gewoon Stain :) Misschien interessant om weten, in elke Starbucks is er gratis Wifi, je hoeft zelfs geen code te vragen, je kan er zo op en terwijl kan je snel eens je mails checken!

Ongeacht het aantal dagen dat ik weg ben, ik schrijf altijd graag een kaartje naar het thuisfront. En is er binnenkort iemand jarig, dan krijgt die gewoon een internationale verjaardagskaart :) Voor het eerst deden we de wijk rond Spitalfields Market. Het krioelt er van de kleine winkeltje zoals deze (waar ik dat oranje-witte sweatertje kocht voor Lou), maar ook van de vintage shops, interieur winkels en gezellige eet-adresjes! Volgende keer gaan we er zeker terug, want helaas begon het net te regenen toen wij er waren.

We gingen ook opnieuw eten bij Jamie's Italian niet zo ver van Covent Garden, de italiaanse keten van Jamie Oliver. Ik at er heerlijke Chicken Liver Tagliatelle en Wild Rabit Tagliolini (je kan er kleine porties pasta bestellen waardoor je meerdere gerechten kan proeven) en Stijn at er de beste brownie die hij ooit gegeten heeft! Maar voor het eerst gingen we ook eens lunchen bij Union Jacks, een van Jamies' 'british flavours restaurants'. Onder de overdekte markt van Covent Garden kan je in een typisch engels decor (met stoel- én voetverwarming!) genieten van o.a. tea, scones en fish & chips.

We gingen ook eens lunchen bij Leon, een Londense keten gekend voor zijn "naturally fast food". Lekker en vooral telkens heel tof ingericht! Ook wel gekend van zijn kookboeken.

Nog enkele algemene tips voor Londen:
- Koop een Oyster Card in de bar van de Eurostar. Je betaalt er £18 voor (£3 voor de kaart en £15 waarde) en krijgt een oplaadbare kaart die je gewoon tuut-tuut scant elke keer je de metro wil gebruiken. Wij waren 3 dagen ter plaatse en hadden uiteindelijk nog £4 waarde over. En dat is net het leuke eraan, de volgende keer je naar Londen gaat gebruik je je Oyster Card gewoon verder en wanneer hij leeg is kan laad je hem opnieuw op.
- Voor de West-Vlaamse lezers, neem de Eurostar vanuit Rijsel (Lille Europe, net naast het shopping center Euralille). Je bespaart jezelf de rit naar Brussel en in 1u20 sta je in Londen!
- Neem eens een taxi! Gezien het aantal bagage en shopping bags namen we bij het terugkeren een taxi naar St. Pancras Station. We betaalden £15, wat op zich nog meevalt in een hoofdstad en terwijl genoten we van de ervaring :)


17 opmerkingen:

Alix zei

Hmmm het kriebelt om ook nog eens te gaan! Nu nog het lief overtuigen en na zijn eerste bezoek zal die ook wel verkocht zijn ;)

Oon zei

Aaaaaah! Ik wil terug! Nu!
Nog een paar maand wachten voor ik weer Britse grond onder mijn voeten heb.

Ook nog: die Oyster card kan je na je bezoek gewoon terug inruilen. Je krijgt je resterende krediet contant terugbetaald. Handig als je niet meteen weer teruggaat, dan kan je hem ondertussen ook niet verliezen :)

Lisanne van de Klift zei

Klinkt als een heerlijke trip!

Renato zei

Next time Lou stays with mom and dad and mamie and papie shall visit London!!

Unknown zei

Ik krijg instant zin om mijn valiezen te pakken!

Petits Pirates zei

Zo... dat wil ik ook!

variouskinds zei

Dat ziet er super uit!

Luiza Ioana Photography zei

*like*, echter...wat heb je voor jezelf gekocht?..o ja! Thee..juist!!

Inge zei

bedankt voor de tips! hoog tijd dat ik nog eens terugga, zie ik :)

Poesie Oh Hi! zei

Hmmm krijg nu al zin om mijn koffers te gaan pakken ;) Ziet er tof uit!

Jenske zei

Oh wat klinkt dat allemaal heerlijk!

Guy en Dina zei

Zalig!!! Tips staan genoteerd ;-)

Owl.mygod! zei

Oh wat ziet dat mij er een zalige trip uit :) Nog 2 weekjes en dan een weekendje Berlijn hier! Laat de lente maar komen :)

Elise zei

Zag er zalig uit!!
Echt je ding he!!

ly xxxx

Vlinderknoopje zei

Ziet er echt heel fijn en gezellig uit... zeer mooie foto's gemaakt!

lielebeesje zei

Ik zal mijn hubbie toch moeten overtuigen om op weekend te gaan naar Londen i.p.v. Menen. ;-)

Pretty cool stuff zei

O wat leuk Julie!!!! En wat lijkt Lou op Stain ;-))))) hihihihi...
Ik neem je tips mee voor de volgende uitstap naar London!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...