Je kan er de laatste weken niet naast kijken in de supermarkt, de voorgemaakte diepgevroren en vooral dure bladerdeeghapjes kruipen bijna vanzelf in je karretje! Maar ik laat me niet vangen, want niets is lekkerder en gemakkelijker dan zelfgemaakte bladerdeeghapjes. En net zoals bij quiche is dit de ideale manier om die restjes uit je frigo toch nog te gebruiken! Koop dus een velletje bladerdeeg of meerdere vierkante velletjes (Delhaize). Snij in grote driehoeken en bedek de ene helft met wat je graag lust. Plooi de driehoek in de helft en druk goe dicht met een vork. Voor wie glanzende hapjes wil kan je ze afwerken met wat eigeel. Bak af in de oven en dien op een feestelijke manier op. Om een ideetje te geven, de hapjes op de foto zijn gevuld met een restje gerookte zalm, een beetje mozzarella en parmezaan en wat boursin. Bon appétit!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten