Pagina's

woensdag 11 mei 2011

Aardbeien tiramisu


Ik blogde al eens een receptje van een vereenvoudigde aardbeien tiramisu, maar dit is een vollediger recept (komt uit 'Patisserie!' van Christophe Felder, dé dessert-bijbel!). 

Benodigdheden (voor 5 personen):
Beslag
- 3 eieren
- 100 gr griessuiker
- 375 gr mascarpone
Coulis
- 200 gr aardbeien
- 2 soeplepels koud water
- 1 soeplepel bloemsuiker
- sap van 1/2 citroen
Presentatie
- 10 boudoirs
- 400 gr aardbeien

Mix de griessuiker met de eigelen. Meng hierdoor de mascarpone. Klop de 3 eiwitten op en meng ze voorzichtjes onder het beslag. Dan de coulis, die is poepsimpel. Mix alle ingrediënten :) Dop hierin alle boudoirs. 

Voor de presentatie neem je 5 kleine glaasjes. Snij voor elk glaasje 2 grote aardbeien doormidden en plaats ze met de binnenkant naar buiten rondom rond. Spuit nu wat beslag in het midden en leg hierop een half koekje en spuit ook op het koekje wat beslag. Vul het glaasje nu verder aan met kleine stukjes aardbei en nog een boudoir. Vul nu verder met beslag tot aan de rand van het glaasje en strijk mooi af. Bon appétit!

7 opmerkingen:

.tonBouton. zei

Ziet er heerlijk uit. Mooie glaasjes ook!

zsazsazsu zei

gelezen op de blog van tonbouton dat jij ook om de hoek van MuZee werkt ... ik om de andere hoek ...
wat een toeval, ben wel benieuwd wie jij bent !

Juliette zei

Lol :) Ik werk voor Toerisme Vlaanderen als projectmedewerker voor het Impulsprogramma voor de kust (subsidies) en wij zitten op de zeedijk, in de villa maritza, boven het gelijknamige restaurant. Groetjes :)

Vink zei

Het recept deed mij watertanden. Ik wil er dan ook aan beginnen! :-)
Nog een paar vraagjes: moet die coulis dan uiteindelijk bij het beslag? De gedopte boudoirs, waar komen die uiteindelijk in terecht? Blijven die in het beslag zitten, of vliegen die het glas in?

Juliette zei

@ Vink: het is heerlijk! de zomer-versie van de traditionele tiramisu :) De coulis heb je in principe enkel nodig om de boudoirs in te doppen, maar je kan eventueel nog wat coulis tussen de laagjes in doen, maar hoeft niet, want smaakt lekker zo. De koekjes (=boudoirs in coulis) plaats je tussen de aardbeien en het beslag. Bon appétit!

bien zei

Dit weekend even geprobeerd, super lekker (de overschot van de coulis hebben we de dag nadien gegeten met platte kaas)

zsazsazsu zei

wat zit jij op een prachtige locatie ! Ik ben kantoorhoofd bij Neckermann Reizen op 't hoekje aan
MuZee. Je collega Muriel kent me vast en zeker :-) - de wereld is o
zo klein !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...