Pagina's

maandag 21 november 2011

Maak zelf je kadostrikjes!

Ik ben verslaafd! Ik ben een echte Pinterest-junkie! 

Voor diegenen die het nog niet zouden kennen, een klein woordje uitleg. Heb je ook vaak dat je aan het surfen bent en opeens een foto tegenkomt die je graag zou bewaren, van bijvoorbeeld een mooi interieur of dat perfecte kleedje. Vroeger had ik 1001 mapjes waar ik al die foto's in opsloeg. Maar dan vergat ik natuurlijk waar ik de foto in kwestie gevonden had, enz enz. Maar nu is er Pinterest! Creëer een account en als je nog eens zo'n foto ziet die je graag zou bewaren pin je hem! Zo simpel als dat. Je kan ook aparte mapjes (of boards heet dat dan) aanmaken om al die foto's ordelijk bij te houden. 

Dit zijn bijvoorbeeld mijn boards

Ik hield de voorbije weken bijvoorbeeld ook een mapje bij waarin ik mijn verlanglijstje voor kerstdag aanvulde, zie 'X-mas wishlist'. Lekker handig wanneer de familie vraagt waar ze je plezier mee kunnen doen. En het belangrijkste aan gans dat Pinterest-verhaal is dat de bron van de afbeelding bewaard wordt! Elke pin vermeldt de pagina waar de afbeelding gepinned werd, en zo vind je dan weer ander moois.

En ik was bijna vergeten te zeggen dat je ook anderen hun boards kan volgen. Zo krijg je telkens een update van wat een ander ontdekte op het web. Eindeloos klik-plezier met een groot verslavings-risico!

Dit was de inleiding voor wat ik eigenlijk echt wilde bloggen vandaag: Maak dit jaar zelf je strikjes om je kerstgeschenkjes te versieren!

Enkele weken geleden pinde ik deze foto met daarachter de link naar 'Make a gift bow from a magazine page' op How About Orange.

Gisteren probeerde ik het zelf en geef bij deze graag de afmetingen in centimeters mee om jullie de berekening te besparen. 

1. Kies een kleurrijke pagina uit een magazine. Ik probeer grote foto's te kiezen met weinig tekst.

2. Knip het blad in 9 stroken van 2,5 cm 

3. Laat 3 stroken volledig. Knip van 3 stroken 2,5 cm af. Knip van nog eens 2 stroken 5 cm af. En maak 1 strookje van 9 cm. 
Samengevat:
3x 30 cm
3x 27,5 cm
2x 25 cm
1x 9cm

4. Volg dan de duidelijke instructies op How About Orange, tot je dit bekomt:

En laat je dan volledig gaan met verschillende soorten papier :)

4 opmerkingen:

Stikkelien zei

hier ook een pinterest - addict!

Cathy zei

Dank je wel voor de tips!!
greetzz

Punabella zei

Tof, die zal ik sparen. Familie en vrienden krijgen van mij deze kerst een mooi ingepakt cadeautje met originele strik. Veeeeeeel leuker dan deze die te koop zijn in de handel.

Oona zei

Waauw, deze zijn echt mooi. Deze uit de winkel zijn altijd zo kitch.
Blijkbaar kan je alleen via een invite een Pinterest(-junkie) worden.
Kan jij me inviten? Of moeten we daarvoor facebook vrienden zijn?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...