Pagina's

vrijdag 25 november 2011

Londen '11

Kort verslagje van een 2-daags tripje naar London met mama.

We logeerden in het Tune hotel aan Westminster, net aan de overkant van de Thames aan de Big Ben (metrohalte Lambeth North). Ligging dus ok! Tune hotels is een aziatische keten van minimalistische hotels, minimalistisch als in mini-prijs en mini-kamer, maar wel modern en proper. We waren benieuwd! De tarieven beginnen aan £60 voor een kamer met raam (je leest het goed, een raam is een optie) en voor elke extra optie betaal je bij, zoals tv, wifi, handdoeken, enz.

De kamer viel echt goed mee, proper en groot genoeg. De badkamer, al kan je het niet echt een kamer noemen, bestond uit een toilet, wastafeltje en douche, allemaal op minder dan 1 vierkante meter :) Maar meer heb je volgens mij niet nodig op citytrip. Enig minpuntje is misschien het bed dat waarschijnlijk te klein is voor grote mensen. Toch een aanrader qua prijs/kwaliteit/ligging! 


De eerste dag wandelden we van het hotel langs de Thames naar Tate Modern. Een must-see bij elk bezoek aan Londen! De permanente collectie is gratis te bezichtigen en ook de tijdelijke tentoonstellingen zijn telkens de moeite! 

Het zicht van aan de overkant.

Enkele sfeerbeelden van langs de kaaien, prachtig om er te wandelen!

Slechts enkele van de vele topwerken in Tate: Warhol + Modigliani + Lichtenstein.

Bleek dat we zelf ook in Tate hingen :)

Ik sla ook nooit de museum shop over, vooral bij Tate Modern hebben ze een prachtig aanbod kinder(kunst)boeken!

Daarna gingen we lunchen en shoppen rond Covent Garden en Seven Dials.
We aten heerlijk thais bij Busaba Eathai...

... en gingen binnen bij Muji, Paul Smith, Hay, Orla Kiely, COS, Ugg, GAP, ...

... en natuurlijk ook bij Starbucks.

's Avonds gingen we eten bij Jamie's Italian, een van de twee italiaanse restaurants van Jamie Oliver in Londen. Je kan er niet reserveren (behalve voor groepen vanaf 6 personen), maar ze hebben er een heel vernuft systeem van aanschuiven. Toen wij er rond 19u aankwamen was er een wachttijd van 40 minuten, kregen we een beeper mee die zou trillen van zodra ons tafeltje klaar was :) 
Bestellen was alsof je koos uit een van Jamie's kookboeken, niet evident maar gelukkig konden we van elke gerecht ook een kleine portie krijgen, waardoor onze tafel al gauw vol kleine bordjes stond :) Alles was de 40 minuten wachten waard, het eten, de sfeer, de bediening, de open keuken. 

Dag twee gingen we shoppen in Soho.
Op Tottenham Coart Rd zit er een Paperchase (Britse keten van papier- en andere waren) van wel 3 verdiepingen hoog. Had mijn mama me na een uur niet naar buiten gesleurd, ik zat er nog ;)

We gingen lunchen bij Dehesa Tapas bar, een leuke ontdekking op de hoek van Kingly en Ganton Street.

Daarna nog wat window shoppen in Carnaby & Oxford Street...
... en toen moesten we helaas al weer de Eurostar halen. 

Ps: de collages en ronde hoekjes deed ik met Picnik.

3 opmerkingen:

zsazsazsu zei

om te watertanden !
Ja bij cruises kunnen binnencabines kiezen zonder raam, maar dat er ook al hotels zijn die dit systeem toepassen is nieuw voor mij. Grappig !

Oon zei

Aaaaaah, ik wil terug! Nu!
Ik hou je adressen zeker in het achterhoofd voor de volgende keer.

My lovely life zei

Vind dit een suoper blog!
Bedankt ook voor de pinterest-tips, ben in 2 dagen ook al een verslaafde geworden èn heb weer massa's ideetjes opgedaan om zelf te maken of er een variant op te verzinnen...
Groetjes!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...