Pagina's

zondag 20 januari 2008

Reisgids voor de hele wereld

Titel : 1000 Plekken die je écht gezien moet hebben

Auteur : Patricia Schultz

Uitgeverij : TERRA

Rug : Dit boek beschrijft, continent voor continent, het beste wat onze wereld te bieden heeft : 1000 plekken die reizigers gegarandeerd zullen opwinden. Heilige plaatsen, grand hotels, natuurreservaten, bergdorpjes, eettentjes, kastelen, festivals, riffen, restaurants, kathedralen, onbekende eilanden, muziektempels, musea en veel en veel meer. Van iedere plek wordt precies verteld waaróm je deze echt moet gaan zien. Plus natuurlijk veel andere noodzakelijke informatie : websites en de beste periode om ze te bezoeken.

Dit boek kocht ik vorig jaar en ik heb het nog steeds niet helemaal gelezen. Het is ook niet het type boek dat je in één keer uitleest, het is meer eentje om op je nachttafel te leggen om zo nu en dan eens 5 bladzijden te lezen, maar eenmaal je erin begint wil je weg, wil je reizen, zo snel mogelijk die plekken zien die dit boek zo mooi beschrijft. Alle plekken staan vrij beknopt beschreven met hier en daar een klein zwart-wit fotootje, in minder dan 1 bladzijde lees je alles wat je moet weten. Het boek is praktisch ingedeeld volgens continent, en per continent staan alle landen alfabetisch.

Toen ik dit boek kocht begon ik alle plekken die ik al gezien had af te vinken door er een foto van de reis in kwestie tussen te steken, veel zijn het er niet, maar dit boek leek me een leuke manier om ze bij te houden.

3 opmerkingen:

marliesparmentier zei

Hey,

Leuk, een blog, zeker iets voor jou. Jou kennende zal die mooi up to date blijven en heel interessant worden. Ik kijk er naar uit om af en toe eens door je blog te snuffelen. En ik heb ook alweer een hele hoop boeken gelezen dus even kijken of eentje hier mss een plaatsje verdient.

Anoniem zei

Hoi Juliette,
leuk idee van je en wat ben ik een fiere vader over de manier waarop je mij beschrijft,

XXX,

Daddy Cook!

marliesparmentier zei

Ik vertoef al een tijdje in het buitenland nu en een groot deel van mijn vrije tijd breng ik door met boeken lezen. Laatst las ik twee boeken die serieus indruk op me gemaakt hebben, 'De Vliegenaar' en 'Duizend schitterende zonnen'. Ik hou van waargebeurde verhalen, zowel in films als in boeken. Khaled Hoesseini vertelt in deze verhalen over hoe het leven was in Afhanistan gedurende de moeilijkste jaren die het land heeft doorgemaakt, een oorlog die nog steeds geen einde kent. Twee verschillende verhalen maar beiden zowel schokkerend als verrijkend. 'De Vliegenaar' is zelfs verfilmd. Niet te missen zou ik zeggen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...