Pagina's

woensdag 26 maart 2008

Appel-hazelnotencake!


In mijn zoektocht naar nieuwe lekkere receptjes kwam ik op de site van Dille & Kamille terecht (zie Favoriete links). Bij de mooie winkels hoort blijkbaar ook een leuke site waar het ganse aanbod terug te vinden is plus ook heel wat keukentips en receptjes!

Bij de cakerecepten stonden ook de belangrijkste bakaccessoires, interessant voor wie zin heeft om te bakken maar het materiaal niet in huis heeft. Volgende dingen vormen een goeie basis (zie foto, vlnr) : gardes (of kloppers), rubberen spatels, tulbandvorm, cakeblikken, fruitmesjes, spring- of spanvormen, insmeerkwasten, houten lepels, schudzeef (voor bloem en bloemsuiker). Niet op de foto maar ook handig : bakpapier, weegschaal, spuitzak, grill (om taarten op te laten rusten).

Onder het hoofdstukje 'cake' vind je gemakkelijke receptjes voor amandelcake, bananen-walnotencake, chocoladecake en wortelcake. Het recept van de appel-hazelnotencake vind je hier!

Ingrediënten:

4-5 halfzure appels (+/-600g)

1 1/2 tl kaneel

150 gr boter

250 gr suiker

3 eieren

60 gr hazelnoten

220 gr paneermeel

2 eetlepels bloem

2 tl bakpoeder

1/2 dl melk

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C/ th 6. Schil de appels en snijd de appels in blokjes en meng met kaneel. Klop de boter met de suiker en voeg de eieren één voor één toe. Hak de hazelnoten fijn in een keukenmachine. Meng de hazelnoten, het paneermeel, de bloem, de bakpoeder en de melk samen en voeg toe aan de boter/suiker/ei mengsel. Voeg tot slot de appels toe. Schep het deeg in een ingevet bakblik. Bak +/- 1 uur in een voorverwarmde oven.

Deze cake is lekker koud, maar is ook heerlijk lauw met vanille roomijs of vanillecrème.

1 opmerking:

Renato zei

Een kleine bijkomende tip!
Voor eender welke cake met fruit eerst de fruitstukjes eventjes door een weinig bloem wentelen, zo zakken ze niet naar de bodem van de cake tijdens het bakken.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...