Pagina's

zaterdag 28 maart 2009

Julie en Julia

Na een tip van mijn vriendin Marlies heb ik een tijdje gezocht naar dit boek van Julie Powell. Ik zit bijna halverwege en geniet enorm van haar schrijfstijl! Dit is chicklit meets Jamie Oliver! Dit boek geeft je zin om de gerechten uit het boek zelf klaar te maken, het bewijs.

Titel : Julie en Julia - Een jonge vrouw, een oud kookboek en een zolderkeuken in hartje New York
Auteur : Julie Powell
Uitgeverij : Uitgeverij Contact
Rug : Julie Powells leven zit muurvast. Ze is bijna dertig, hopt van het ene oninteressante tijdelijke baantje naar het andere, ze woont - met een aardige, goedverdienende man, maar dit is nu even niet belangrijk - in een waardeloos appartementje en het enige dat ze kan denken is : IS DIT HET NOU? Dan bladert ze bij haar moeder thuis door hét standaardkookboek uit de jaren zestig: Mastering the Art of French Cooking van Julia Child. In een opwelling besluit ze in een jaar tijd álle recepten uit het boek te gaan koken en daar een weblog over bij te houden. Door de discipline die dit project met zich meebrengt, maar ook door de onverwachte wendingen die zoektochten naar een goede mergpijp met zich meebrengen, leert Powell niet alleen goed koken, maar krijgt ze ook haar joie de vivre terug.
Het blog bleek zo'n succes dat ze het bewerkt heeft tot een boek, dat verfilmd gaat worden met Meryl Streep als Julia Child. Nora Ephron (You've got mail, When Harry met Sally) schrijft het scenario voor de film.

Links :
The Julie/Julia Project, de blog!
What Could Happen?, Julie Powell's algemene blog.

1 opmerking:

WOLfje zei

Boek gaat op mijn leeslijstje! Heb de film tijden geleden al eens gezien, mooi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...